3+1 trükk a hulladékmentesebb háztartásért
2019. május 21. írta: Szabinae

3+1 trükk a hulladékmentesebb háztartásért

Rohan a világ, szemetet termelünk, nem foglalkozunk a környezetünkkel... Pedig pár nagyon egyszerű trükkel Te is tehetsz érte. Tudod; sok kicsi sokra megy!

Ebben a bejegyzésben mutatok pár nagyon apró #zerowaste, #recycling, és alap háztartási trükköt, mellyel Te is hozzá tudsz járulni egy szebb, és jobb jövőhöz.

apple-asian-pears-carpet-1527004.jpg

 

SZELEKTÁLJ

Szelektáld szét a háztartási hulladékot kommunális, műanyag/fém és papír szemétre és helyezd a meglelő szemetesbe. A műanyagot és a fémet elég csak elöblíteni, mivel újrahasznosítás előtt ezeket átnézik, és letakarítják. Semmiségnek tűnik, de rengeteget tehetsz ezzel a szemétszigetek csökkenéséért és az állat/növényvilágért.

VÁSZONTÁSKA

Szerezz be pár masszív vászontáskát, melyet egyszerűen magaddal tudsz vinni vásárolni. Ne kérj műanyag zacskót a boltokban! Használj vászontáskát!

CSOMAGOLÁSMENTESSÉG

Egyre több helyen van lehetőség csomagoló anyag mentesen vásárolni, és hozott edénybe/tárolóba tölteni a dolgokat. De a piacon is lehetőség van zacskó mentesen kérni az árut, csak vigyél magaddal dobozt hozzá :)

 

GONDOLD ÚJRA

A konzervdobozok, üvegek egy kis kreativitással kitűnő tárolók, és kaspók lehetnek. Itt az ideje elővenni a pinterestet és kreatívkodni. Legyetek bátrak, és alkossatok!

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com