Mivel a konyhafelújítás óta sem szereztem be sütőt, így a sütés nélküli torták irányába nyitottam, és kezdtem el kísérletezni a receptekkel. A horvátországi nyaralások során pedig a kialakult egyfajta füge függőségem, így le is csaptam egy 200 grammos fügekorongra, és alkottam belőle egy olyan desszertet, amely után mindenki megnyalta mind a 10 ujját :)
Következzen is a recept:
Alap:
- 120 g zabkeksz (gluténmentes)
- 40 g teavaj (laktózmentes)
Füge réteg:
- 200 g LIDL Deluxe Fügetallér
- 50 g étcsokoládé
- 50 g teavaj (laktózmentes)
- 2 kávéskanál méz
Krém:
- 200 g Pilos laktózmentes habtejszín
- 250 g laktózmentes mascarpone
- 125 g Pilos laktózmentes túró
- 1-2 evőkanálnyi cukormentes mogyoró szirup, és ízlés szerint fahéj - opcionális, bármivel helyettesíthető
Elkészítés:
Aprítsd össze aprítógépben a zabkekszet, és az olvasztott teavajat, majd a simítsd el a kapcsos tortaformádba.
Ezután dolgozd össze aprítógépben a fügetallért az olvasztott csokival, teavajjal és a mézzel, majd nyomkodd a keksz rétegre.
Végül a habtejszínt verd fel (én kézi mixert használtam), és óvatosan add hozzá a felvert tejszínhez a mascarponét, a túrót és az ízesítőket, majd simítsd rá a korábbi két rétegre és rakd be a hűtőbe pár órára pihenni.
Ízlés szerint dekorálhatod csoki reszelékkel, fügével, stb.
Jó étvágyat hozzá!
A kapcsos tortaformám mérete 12 centi. Ha ennél nagyobbad van, akkor növeld az alapanyagok mennyiségét.
A blogbejegyzést a Lidl Magyarország szponzorálta
Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine
Megtalálsz Instagramon is: @szabinea
Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com