Igyekszem minél változatosabban, közben egyszerűen főzni egészséges alapanyagokkal, kerülve a nehéz, hízlaló fogásokat. Személy szerint én nagyon szeretem a tonhalat: Mind konzervként, mind steakként, mivel egy rettentően finom, és egészséges étel készíthető belőle.
Vannak olyan ételek, melyeket ha meglátok a boltban, akkor betárazok belőle pár dobozzal a mélyhűtőbe. Pontosan ilyen a Tonhal Steak is, mely egyszerre tápláló, és gazdag aminosav, vitamin, és fehérjeforrás is egyszerre.
EZT KELL TUDNI A TONHALRÓL:
- Értékes Omega-3 forrás
- Csökkenti a koleszterin szintet
- Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát
- Gazdag fehérjeforrás
- Jó tesz a depresszió ellen
- Gyorsítja az anyagcserét
- 100 g tonhala napi D vitamin szükséglet felét fedezi
- Tökéletes edzés utáni étel, mivel általa az izmok hozzájutnak a megfelelő mennyiségű fehérjéhez és aminosavakhoz
- Támogatja az izomregenerációt és fejlődést
ELKÉSZÍTÉS:
Az ételhez fél csomag fagyasztott zöldség válogatást, és 1 doboz Lidl-ben kapható 250 grammos Deluxe Tonhal Steaket használtam fel.
Első lépésként előző este, vagy kora reggel vedd ki a mélyhűtőből a tonhal steaket, hogy fel tudjon engedni. Ezután én meg szoktam kicsit fűszerezni sóval, borssal.
Kétféleképpen érdemes elkészíteni:
Kompakt grillben: Kb. 4 perc alatt készen szokott lenni ebben
Serpenyőben: Kevés zsíradékon kell kb 3-4 perc után átforgatni a másik oldalára, és kész is. Én inkább két percenként forgatom át, és ugyanúgy 8 perc után kész van, csak nem pirul le így véletlenül sem.
A fagyasztott zöldséget Wok serpenyőben szoktam kevés zsiradékon fedő alatt megpárolni, és sóval, borssal, frissen őrölt chilivel fűszerezem.
Kész is van. Jó étvágyat!
A tonhal steakre evés közben időnként frissen facsarok egy kis citromot. A halféléknek kihozza kicsit jobban az ízét, és ad nekik egy kis különlegesebb ízvilágot.
A bejegyzést a Lidl Magyarország támogatta!
Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine
Megtalálsz Instagramon is: @szabinea
Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com