Így használd az önbarnítót! Arcra, testre, lábra - mutatom, mit kenj és hova a természetes barnaságért
2021. május 26. írta: Szabinae

Így használd az önbarnítót! Arcra, testre, lábra - mutatom, mit kenj és hova a természetes barnaságért

Manapság teljesen elfogadható, ha önbarnítót használ az ember, mert szerencsére már nem lesz tőle narancssárga az ember, hanem szép, egységes napbarnított színt lehet velük elérni. Még azok is barnábbnak tudnak tűnni általuk - szerény személyemmel egyetemben - akik alapvetően nem igazán képesek a bőrük hófehér, és érzékeny mivoltából adódóan barnulni. 

Mint azt tudjátok, én évek óta használok önbarnítót - nyáron -, hogy a ruhákban a lábaim ne derítőlapként verjék vissza a fényt, hanem emberi színem legyen.

Ebben a bejegyzésben a különböző önbarnítókat, és azok felhasználási területeit fogom Nektek bemutatni:

ARCRAVALÓK

Az arcra vannak már kifejezetten erre az érzékeny területre kifejlesztett termékek. Érdemes azokat használni rá, hisz mást igényel az arcbőrünk, mint a testünk ebben az esetben is.

Collistar Face Magic Drops

Kifejezetten gyorsan - kevesebb, mint egy óra alatt - egyenletes barnaságot biztosít az arcbőrnek, miközben hidratálja azt. Könnyű felvinni, és gyorsan szívódik be. A tartós eredmény érdekében az önbarnítós testápolókhoz hasonlóan érdemes hetente 2-3 alkalommal használni, és persze rendszeresen hidratálni mellette a bőrt.

St.Tropez Self Tan Purity bronz permet

A St. Tropez márka egyik top terméke ez a permet, melyet kifejezetten az arcbőrre fejlesztettek ki. Fontos, hogy ezt nem kell egyáltalán lemosni, és sminkelés előtt, és után is egyaránt használható! Ultrakönnyű víz alapú textúrája van, ami a barnító összetevők mellett olyan extra hidratálókat is tartalmaz, mint a hialuronsav, és az E-vitamin. Ezen kívül egyáltalán nincs önbarnító illata, hanem egy trópusi illatú permet, ami nem ragad, nem hagy foltot, és instant ragyogást biztosít az arcotoknak.

igy_hasznald_az_onbarnitot_arcra_testre_labra_-mutatom_mit_kenj_es_hova_a_termeszetes_barnasagert_blogozine_blog_hu_1.jpg

ÖNBARNÍTÓK

Az önbarnítók között rengeteg márkával, állaggal lehet találkozni. Különböző színeket lehet velük elérni, és persze nagyban függ az, hogy kinek melyik márka és termék lesz a befutó, hogy milyen bőrből, mit szeretne elérni. Fontos, hogy az önbarnítókhoz használjatok kifejezetten erre a célra készült kesztyűt, és azzal vigyétek fel a terméket a bőrre!

St. Tropez Express Bronzing Mousse

A piac egyik legmegbízhatóbb barnító márkája, a St. Tropez kifejlesztette ezt az Express Bronzing termékét - és milyen jól tette -, amely minden bőrszínre alkalmas. Nagy előnye, hogy a felvitel után gyorsan szárad, és csak egy órára van szüksége ahhoz, hogy napbarnított színűvé váljon az adott terület. Természetesen minél tovább hagyjátok rajta hatni, annál barnább hatás tudtok vele elérni, de ezzel a termékkel nem lőttök mellé, és fél napokat sem kell pucéran a lakásban tölteni, és várni arra, hogy hasson az önbarnító.

La Roche- Posay Autohelios Self Tan

A hibátlan arcbőréről híres franciák tudnak egy-két dolgot a felhajtásmentes, de hatékony bőrápolásról, így a La Roche Posay egyre népszerűbb márkanévvé vált az utóbbi időben az önbarnítás világában is.

Ez egy fokozatosan barnító termék, mely természetes hatást ad a használójának, és mind arcra, mind testre jól használható, ami által egy ultimate terméknek számít. Legjobb néhány órán át fent kell hagyni ahhoz, hogy természetes barna hatást lehessen vele elérni. Textúráját tekintve gélszerűnek mondanám, ami által könnyen és gyorsan szívódik fel.

Sally Hansen Airbrush Legs

Amennyiben instant barna lábakra vágytok, akkor ezt a terméket tudom ajánlani! Pár perc alatt természetesen lebarnult megjelenést ad a bőrnek, miközben hidratálja azt. Mint egy "láthatatlan" harisnya. Nem hagy nyomot. Fontos, hogy használat előtt mindenképpen rázzátok fel a flakont!

TESTÁPOLÓK

Az önbarnítók használata mellett én ajánlom nektek, hogy használjatok olyan testápolót pár naponta kiegészítésképpen, hogy tartósabb, hosszabb ideig tartó barna színt kapjatok, amelyben található önbarnító is. 

Dove DermaSpa Summer Revived színező tej 

Korábbi bejegyzésemben már említettem ezt a testápolót, és töretlenül az egyik kedvencem, mert egyrészt az én érzékeny bőrömön is természetes napbarnított bőrt tud kreálni, másrészt szépen hidratálja, nem hagy nyomot, és jól kenhető. Szeretem a könnyed fluidos állagát, az illatát és a hatását is. 

Palmers Kakaóvajas Natural Bronze Barnító Testápoló 

Szintén az önbarnítót testápolók top terméke, amivel foltmentes, ragyogó barna eredményt tudtok elérni. Kicsit lassabban szívódik be a bőrbe, mert egy testesebb formula, mint a Dove DermaSpa Summer Revived, viszont az eredmény hasonló. Az pedig, hogy melyiket választjátok, attól függ, hogy a fluidos jellegű, vagy a testesebb testápolókat részesítitek előnyben inkább.

igy_hasznald_az_onbarnitot_arcra_testre_labra_-mutatom_mit_kenj_es_hova_a_termeszetes_barnasagert_blogozine_blog_hu_2_1.jpg

Fontos, hogy önbarnító használat előtt alaposan radírozzátok le az adott területet, és használjatok mellette hidratálókrémet is, hogy tartósabb, foltmentes legyen a színetek!

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

Szponzorált tartalom

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');