BEST OF BEAUTY: KÉZÁPOLÁS
2021. október 20. írta: Szabinae

BEST OF BEAUTY: KÉZÁPOLÁS

A hűvösebb idő beköszönt megérzi a bőrünk. Az arcbőrünk, a kezünk ilyenkor könyörög egy kis extra hidratálásért. Szerencsére isteni illatokkal megáldott szuper kencéket lehet találni, melyekkel pikk-pakk pihepuhává tudjuk varázsolni őket.

Ebben a bejegyzésben a kézápolást, és annak kencéit mutatom be Nektek. Megismerkedhettek tápláló pakolásokkal, olajokkal és hidratáló krémekkel is, melyek közül több is az őszi kézápolási rutinom része évek óta.

pexels-karolina-grabowska-4210660_1.jpg

RADÍR:

Vannak már kifejezetten kézradírok, illetve a könnyedebb, táplálóbb összetevőkkel rendelkező testradírokkal is szép eredményt lehet elérni. Érdemes igény szerint 1-2 hetente használni.

L’Occitane Shea Butter One-Minute Hand Scrub

Kifejezetten kézre való tápláló radír, mely gyengéden tisztít, és táplál egyszerre. Egy olyan krémes állagú gél, mely finoman hámlaszt a benne található dióhéjnak köszönhetően, miközben hidratálja a kezeket a kajszibarackolajnak és allantoinnak hála.

Nuxe Rêve de Miel tápláló testpeeling

Vele már többször is találkozhattatok a blogon. Egyszerűen imádom. Gyengéden radíroz, miközben táplál is. Nincs húzódó bőr érzetem a használata után, mivel egyrészt eleve érzékeny, száraz bőrre fejlesztették ki, másrészt pedig olyan szuper összetevőket tartalmaz, mint a méz, cukor, és hidratáló olajok.

KÉZKRÉM

Kézkrémből én a hűvösebb időszakban jobban preferálom a shea vajas, ureás, és panthenolos termékeket. Ennek oka nemes egyszerűséggel az, hogy hihetetlen hatékonysággal működnek a megfelelő százalékkal rendelkező krémek.

Eucerin pH5 regeneráló kézkrém

Az egyik kedvencem ebben az időszakban. Gyengéden ápoló, mégis hatékony kézkrém, mely aktiválja a bőr természetes védelmi rendszerét. Nem hagy ragadós utóérzetet, és gyorsan szívódik fel. A benne található panthenol pedig ápolja, és hidratálja az érzékeny bőrt.

Eucerin UreaRepair PLUS kézkrém száraz bőrre

A benne található Urea szépen hidratálja a bőrt. Napközben nagyon jó kis kézkrém, mely gyorsan szívódik, és könnyed hidratálást biztosít. Leginkább normál szárazságú bőrre ajánlom. Extra száraz kéz pedig a pH5-öt igényli inkább.

L’Occitane Karité kézkrém

Shea vajas csoda krém száraz bőrre, melynek isteni illata van, gyorsan szívódik, nem hagy filmes réteget maga után, és olyan tápláló összetevőket tartalmaz a shea vaj mellett, mint a kókuszolaj, a mandulakivonat, és az E-vitamin.

Szokott belőle limitált kiadás is lenni az ünnepi időszakban, érdemes rá lecsapni : )

OLAJ / PAKOLÁS

Én leginkább a Nuxe Huile Prodigieuse multifunkciós száraz olajat használom ebben az időszakban, melyet arcra, testre és hajra is lehet kenni, majd miután beszívta a bőröm, alaposan bekrémezem legalább 1 rétegben : )

Az én kézápolási rutinom a következőképpen néz ki:

Ha nagyon ki van száradva, akkor beolajozom a Nuxe olajjal, utána pedig alaposan bekrémezem.

Fontos, hogy ha véresre száradt a bőr, akkor előbb hidratáljunk, és utána radírozzunk csak!

Remélem hasznosnak találtátok a kézápolási rutinnal kapcsolatos tippjeimet, és szebb, kevésbé sebes, és száraz bőrt eredményez majd a használatuk nálatok is!

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

Szponzorált tartalom

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');