Hangolódjunk a jó időre az arcbőrünkkel is!
2022. április 22. írta: Szabinae

Hangolódjunk a jó időre az arcbőrünkkel is!

cosrx-advanced-snail-96-mucin-arc-esszencia-csigakivonattal_3_1.jpeg

Ahogy beköszöntött a jó idő, úgy vagyunk egyre többet a napon, s ennek megfelelően nem árt a rutinunkat is felfrissíteni.

Első lépésként a személy szerint a jobb idő hatására a nehezebb krémeket is gélesebb, fluidosabb verzióra szoktam cserélni, mert a meleg idő másfajta ápolást igényel az én korpás szeborreás alap bőrtípusom számára. Mutatom tehát a tavaszi / nyári rutinomat.

Arctisztítás

Első lépésként eltávolítom a sminkemet a Bioderma Sensibio micellás vízének segítségével, majd a Foreo Luna Mini 2 készülékemre géles arclemosót teszek. Jelenleg többféle arclemosót is használok attól függően, hogy mire is vágyik inkább a bőröm az adott pillanatban.

arctiszti_ta_s_blogozine_blog_hu.jpg

REN Evercalm Gentle Cleansing Gel | Eucerin DermatoClean | Bioderma Sensibio Gel Moussant | CeraVe Cleansers | Foreo Luna mini 2

REN Evercalm Gentle Cleansing Gel lágy tisztító gél érzékeny és irritált bőrre: Gyönyörűen hidratál, és tisztít egyszerre. Hiperérzékeny bőrre is lehet tapasztalataim alapján használni. Nem csíp, szép az összetevői lista és gyengéden bánik a bőrrel.

Eucerin DermatoClean: Érzékeny bőrre is használható a márka legújabb arctisztító terméke, mely nem csak gyengéden tisztít, hanem hidratál is közben.

Bioderma Sensibio Gel Moussant gyengéd nyugtató tisztító és arclemosó gél: Szintén gyengéden tisztítja, és nyugtatja a bőrt miközben szépen eltávolítja a sminket is! 

CeraVe Cleansers tisztító habzó gél normál és zsíros bőrre: Őt használom a legritkábban, mivel női napok közeledtével, ahogy változik a hormonoknak köszönhetően a bőröm, lesz rá szükségem. Nem csak arcra, hanem egész teste is jól működik. Szépen tisztítja a bőrt, miközben nyugtatja is.

TONIZÁLÁS

Az arctisztítás után következik a tonizálás, mellyel a visszaállítjuk a bőr megfelelő pH értékét lezárva ezzel az arctisztítási szakaszt. Ebből is többfélét használok, melyek más-más hatással van a bőrre. Mutatom a különbségeket:

toniza_la_s_blogozine_blog_hu.jpg

Benton Deep Green Tea hidratáló arctonik | Cosrx AHA/BHA tisztító tonik | Purity Vision BIO Rose rózsavíz

Benton Deep Green Tea hidratáló arctonik zöld teával: Egy szuper hidratáló, és frissítő tonik, mely a zöld tea erejével nyugatja az irritált bőrt, kiegyensúlyozza a faggyútermelést, és antibakteriális hatása miatt jól használható pattanásos bőrre is.

Cosrx AHA/BHA tisztító tonik: Eltávolítja az elhalt hámsejteket, összehúzza a kitágult pórusokat, javítja a bőr textúráját, és rendszeres használat mellett fokozatosan világosítja a pigmentfoltokat is.

Purity Vision BIO Rose rózsavíz: Ő egy lágy virágvíz, mely szépen tonizálja, és frissíti a bőrt. Lehet sminkfixálásra, és arc frissítésként is használni. 

HIDRATÁLÁS

Mint ahogyan azt fentebb is írtam, ebben az időszakban a gyengédebb kencékre vágyom, és kicsit emiatt változott a hidratáló kencéim, szérumjaim összetétele. Kikerült többek között a retinol és bekerült a peptid, és társai.

hidrata_la_s_blogozine_blog_hu.jpg

La Roche-Posay Pure Vitamin C | Cosrx Advanced Snail 96 Mucin | Q+A Hyaluronic Acid | Q+A Peptide | REN Keep Young And Beautiful™

La Roche-Posay Pure Vitamin C bőrvilágosító szérum: Szérumként nemrég került be a rutinomba a La Roche-Posay Pure Vitamin C bőrvilágosító szérumja, mely nem egy szokványos C-vitaminos szérum, mivel érzékenyebb bőrrel is szépen működik szerencsére. Leginkább reggelente szoktam a rutinomba építeni, amikor nem AHA / BHA tonikot használok.

Cosrx Advanced Snail 96 Mucin arc esszencia csigakivonattal: A csiganyál nagy trendnek örvend és okkal, ugyanis ez a szérum egy csoda. Gyönyörűen tölti a fáradt bőrt élettel és frissességgel, miközben nyugtatja azt. Csak ajánlani tudom.

Q+A Hyaluronic Acid hidratáló arcszérum hialuronsavval: Egy alap hialuronsavas szérum, mely nem ragad, nem csíp, és szépen beszívódik. A Foreo Bear készülékkel is jól működik.

Q+A Peptide fiatalító arcszérum: A benne található peptideknek köszönhetően megújítja az arcbőrt, rugalmasabbá teszi, javítja a bőr textúráját, és csökkenti az öregedés jeleit a szuper hidratáló erejének köszönhetően.

REN Keep Young And Beautiful™ kisimító szérum a feszes bőrért: Az egyik legjobb szérum ráncok ellen, mert nem csak hidratáló, feszesítő, és anti-aging hatása van a benne található szuper összetevőknek köszönhetően, hanem botox hatással is rendelkezik a peptid miatt. Ezek együttese pedig kisimítja a szemmel látható mimikai ráncokat, miközben támogatja a bőr kollagén termelését is.

Egyszóval egy abszolút Must Have szérum, mivel láthatóan felfrissíti a bőrt, és drámaian feszesebb és fiatalosabb arcbőrt kölcsönöz tartós használat mellett.

Arckrémnek pedig mostanában a Clinique Moisture Surge™ 100H Auto-Replenishing Hydrator hidratáló géles krémjét használom előszeretettel.

Remélem hasznosnak találtad a bejegyzést!

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

Szponzorált tartalom

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');