Forralt bor, és karácsonyi hangulat a tengerparton? | Irány Opatija!
2022. december 03. írta: Szabinae

Forralt bor, és karácsonyi hangulat a tengerparton? | Irány Opatija!

A horvát Riviéra, Opatija a magyarok egyik közkedvelt úti célja nyaranként, ám ahogy egyre hűvösebbek a nappalok úgy irányul más desztinációk felé az érdeklődésünk, pedig nem csak a meleg, nyári hónapokban érdemes ellátogatni ebbe a festői városba, hanem télen is. Főleg amint felragyognak az adventi fények ebben a festői környezetben.

Az egykori császári város mindössze 4-5 órás útra található Budapestről, és látnivalók sokaságával várja az ideérkezőket.

ADVENTI HANGULAT

A városba érkezvén azonnal akarva-akaratlanul ünnepi hangulatba kerül az ember. A főutca, a parkok, és az éttermek, és hotelek is karácsonyi fényekbe, dekorba öltözve üdvözlik az arrajárókat, s hívógatóan csábítanak egy kis karácsonyi finomságra.

forralt_bor_e_s_kara_csonyi_hangulat_a_tengerparton_ira_ny_opatija_blogozine_blog_hu14.jpg

Opatija | Szent Jakab park  

A város minden apró szeglete visel karácsonyi dekorációt. Idén díszcsomagolást kaptak a kövek, és manó szakállat, piros sapkát a növényzet.

Angiolina Park éjjel

A város tematikus karácsonyi helyszíneket is kialakított idén. Így helyett kapott az Xmas Street a mézeskalács házas tengerre nyíló ajtajával, a Hírességek sétánya, a Winter Garden, és a Lungomare sétány teljes egésze a Sirályos Nő szobrával. 

Winter Garden a Lungomare sétány és a Szent Jakab park találkozásánál

A Sirályos Nő szobra, mely a tenger szabadságát, végtelenségét hivatott szimbolizálni idén egy gyönyörű karácsonyi "ablakkal" egészült ki.

opatija_advent_2022_blogozine_blog_hu2.jpg

Lungomare Sétány | Sirályos Nő szobra

Hoztam is nektek egy hangulatos esti videót a karácsonyi dekorral:

A város természetes több ikonikus hotellel is rendelkezik, melyek a tél folyamán is tárt karokkal várják a helyieket és a turistákat egyaránt. A Liburnia Hotel & Villas szállodalánchoz tartozó Heritage Hotel Imperial alján található Imperial Bárban például ilyen dekorral készültek:

forralt_bor_e_s_kara_csonyi_hangulat_a_tengerparton_ira_ny_opatija_blogozine_blog_hu16.jpg

Ugyanitt láthattátok a RetrOpatijás bejegyzésemben az Oldtimert is :)

Szó mi szó, fantasztikus élmény 10 fokban, verőfényes napsütésben, zeneszó mellett sétálni egy forral borral / almával a kézben. Gyerekekkel pedig a manóvilág miatt mindenképpen ajánlom, mert nem csak a nagyokat, hanem a kicsiket is elvarázsolja a varázslatos adventi hangulat a horvát Riviéra eme gyöngyszemén.

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');