Retró buli a horvát Riviérán | így néz ki RetrOpatija
2022. július 10. írta: Szabinae

Retró buli a horvát Riviérán | így néz ki RetrOpatija

Két év kihagyás után újra felcsendültek a jól ismert retro slágerek Opatija főutcáján. Zenekarok, oldtimerek, pinup lányok, pöttyös szettek, retro sminkek és frizurák színes kavalkádja sorakozott fel. 

A város egyik legrégebbi hotele - a Hotel Imperial - előtt egy gyönyörű vörös Buick Super Convertible állt, amely előtt kígyózott a sor, hogy mindenki tudjon vele készíteni legalább egy fotót. 

dsc06004.jpg

Maga a hotel 1885-ben épült, és téglavörös külsejével igazi látványosságnak számít a szállodák között is. Számos híresség szállt meg itt a megnyitása óta. Már a múlt század elején is kiemelkedett a luxuszállodák közül, mivel volt benne központi fűtés, és medence is, mely kielégítette a pihenni vágyók minden igényét :)

Opatija, vagy másik ismertebb nevén Abbázia pedig az egyik legfelkapottabb városnak számított már a múlt században is, s ez a siker azóta is tart. 

dsc05902.jpg

Hotel Kvarner - Opatija

Visszatérve a RetrOpitijára a háromnapos esemény egyre népszerűbb, és egyre több turistát csalogat a városba. Beöltöznek, élvezik a zenét, az isteni ételeket és retro hangulatot. Megadja azt az élményt, hogy kicsit kiszakadhatnak a 21. századból csak a jelennek élve jól érezzék magukat.

Ha véletlenül otthon hagytuk volna a retro bulihoz szükséges kellékeket, akkor se essünk kétségben, mert a ruhától kezdve a hajig mindent meg lehet ebben az időszakban találni a városban.

Én egy pöttyös outfitet választottam eme jeles alkalomra:

Ha pedig csak a tengerparton sütkérezne az ember egy koktéllal a kezében, arra is van lehetőség természetesen. 

Viszont fontos, hogy a harmadik napra a városban közlekedési korlátozásokat vezetnek be, és délután három után már nem lehet gépjárművel a belvárosba behajtani, mivel épül, szépül a RetrOpatija díszlete, és a koncertek színpadjai.

A negyedik nap hajnalára pedig minden el is tűnik nyomtalanul. Az összes díszlet, és a hatalmas utcabál nem kívánt mellékhatásai, a szemét is. 

Szóval, ha jó retro bulira vágynátok, akkor irány Opatija és a RetrOpatija :)

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');