Így szőrtelenítsd a macskádat
2017. május 10. írta: Szabinae

Így szőrtelenítsd a macskádat

furminator.jpg

Macskatartóként visszatérő probléma a végtelen mennyiségű macskaszőr, amit a kis drága hullajt szerte szét a lakásban. Évente kétszer pedig fokozott mértékben. 2.5 éve kicsiny családom része Mici, aki egy 3,5 kilós középhosszú szőrű házi cirmos. Szóval nem túl nagy, de a tavaszi bundacserénél még két macskát simán leszedek róla a furminátorral.

Próbáltunk mindenféle praktikát, amíg meg nem találtuk az igazit és végre cicaszőrmentes lett a lakás...

KEFE

Nálunk semmit nem ért. Ha lehet ilyet mondani, akkor kifejezetten gyűlölte a kis drága. Ám nem csak gyűlölte, de olyan hatása sem volt, mint vártuk.

kefe.jpg

SZILIKON SZŐRTELENÍTŐ KESZTYŰ

Ezt már nem gyűlölte olyan vehemenciával, de nem hozta el a várt sikert, így tovább próbálkoztunk.

kesztiu.jpg

SZÖSZTELENÍTŐ ROLLER

Ez máig a cica kozmetika része. Szereti, játszik vele, de inkább utána lehet jól takarítani vele és nem a macskáról. Ikeából és DM-ből szerzem be, de manapság már szinte mindenhol kapható.

henger.JPG

FURMINÁTOR/TRIMMELŐ

Végső elkeseredésemben új  cicajáték után kutatva fedeztem fel a Tescoban ezt a kütyüt. 4-5 ezer Forint körül vettem, de minden fillért megér. Tökéletesen leszedi azt a szőrt a ciculiról, amit alapból elhullajtana fájdalommentesen.

furminator_1.jpg

Egymás után 2-3 napon keresztül szoktam bundacserénél használni, és utána pár naponta, majd hetente, havonta.

Szereti nagyon. A lényeg, hogy az egyik kezeddel simogasd, miközben furminálod és így még dorombolni is fog. Legalábbis Mici doromobol közben. Bár csak 5 percre van alkalmanként türelme hozzá :)

furminator_2.jpg

Ám nem csak a Cicák, hanem a kutyák is imádják!

furminator_kutya.jpg

Remélem hasznosnak találtad a bejegyzést :)

Képek Pinterestről vannak, mert a kis drágám már átesett a házi cicakozmetikán.

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');