5+1 hiba, amit elkövetsz arctisztítás során!
2017. november 06. írta: Szabinae

5+1 hiba, amit elkövetsz arctisztítás során!

Az arcápolási rutinba rengeteg hiba be tud csúszni kedve a nem megfelelő higiéniától az egészségre ártalmas összetevőket tartalmazó kozmetikumokig. 

Nagyon gyorsan el lehet venni a különböző készítmények és információk tengerében, így úgy gondoltam öntsünk tiszta vizet a pohárba és beszéljünk meg, milyen hibákat is tudsz véteni az arcod ápolása közben.

arcmosas1.jpg

1, NEM MOSOL KEZET

Sokan nem tudják, de arctisztítás előtt kezet kell mosni, hogy az ott található baktériumokat ne az arcunkra vigyük fel.  

2, TÖRÜLKÖZŐ

Többé-kevésbé ismert tény, hogy a törölközőnk rengeteg baktériumnak, és gombának tud otthont biztosítani. Plusz még az elhalt bőrsejtek, és az anyagcsere során keletkező váladékokról még nem is beszéltünk. Egyszóval undi. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nem szívesen törlöm az arcomat abba, amibe a popsimat is fürdés után. Érdemes neki egy külön puha törölköző tartani, amit csak arctörlésre használsz. Érdemes amúgy ecetet tenni az öblítő helyére, amikor mosod a törölközőket, mivel sokkal puhábbak lesznek tőle!

sminklemosas_gif.gif

3, SMINK

Mindig le kell mosni a sminket, mivel azok nem csak öregítik a bőrt, de a pórusaidat is el tudják tömíteni. Viszont nem mindegy, hogy milyen smink lemosót használsz, mert nekem például hullott az egyiktől a pillám. A mostanitól pedig nő, hála a benne lévő ricinus olajnak. Meggymicellát használok. ITT tudjátok meglesni.

Smink lemosóban a makacsabb sminkekhez a Phi Make Up Down termékét használom :)

23584966_1949953521685866_658829068_o.jpg

4, ARCTISZTÍTÁS

Rengetegen nem tudják, hogy miként is kell helyesen arcot tisztítani. Erről ITT írtam korábban, de elevenítsük fel egy picit. A megfelelő arctisztítás a bőrtípusod helyes meghatározásával kezdődik. Én korábban azt hittem, hogy zsíros, ronda bőröm van, pedig csak szar terméket használtam rá. 

Általában reggel és este szoktunk arcot mosni. Amennyiben a reggelit kihagyod, akkor az estit mindenképp ütemezd be, mert napközben rengeteg szennyeződés kerül a bőrre, és attól mindenféleképpen meg kell szabadulnod. Reggel pedig minimum sima vízzel mosd meg, vagy töröld át micellás lemosóval

Amennyiben ez kimarad, akkor eltömődnek a pórusok és aknék alakulhatnak ki. Fontos, hogy arclemosót használj, és ne szappant, tusfürdőt, vagy folyékony kézmosót szappant/mosogatószert, mivel ezek olyan szinten eltolják negatív irányba a bőröd pH értékét, hogy azt utána nehezen lehet orvosolni. 

arcmosas_kozeli.jpg

5, MEGFELELŐ ARCLEMOSÓ

A legtöbb esetben már az arclemosó választást is elrontjuk, mivel bedőlünk a marketing szövegnek, és az arcbőrünknek nem megfelelő / vagy ártalmas terméket használunk. Nálam például sokat javított az arcbőr struktúrámon a megfelelő készítmények használata. Sokáig azt hittem, hogy nem undorító zsíros bőröm van (még a mobilt is állandóan összezsíroztam telefonálás közben), ám kiderült, hogy csak szar lemosót használtam. Szerencsére ez mára megváltozott, és több márka lemosóját is bátran használom, mert egytől - egyig szuper termékek és nincs bennük semmi ártalmas alapanyag.

A következő termékek mind ellenőrzött minőségű, organikus összetevőkkel rendelkező állatkísérletmentes arclemosók, melyek biztos, hogy nem okoznak allergiás reakciókat.

Blogozine Tippek:

Száraz bőrre:

Natics Kecsketejes arc-, és sminklemosó tej: Mandulaolajos, kecsketejes készítmény, mely nem csak tisztít, de hidratáló hatással is bír az E-vitaminnak, és a panthenolnak köszönhetően.

Nourish Argán arc-, és sminklemosó tej:  Omega zsírsavakban gazdag, argán, jojoba, borágó olajakat, és fodros kel kivonatot tartalmazó tápláló és tisztító lemosó.

Madara habzó arclemosó hab: Ez egy tipikus száraz bőrre való arclemosó. Nagyon szépen tisztít, és szépen táplálja is a bőrt.

Normál bőrre:

A normál bőrre a lehetőségek száma nagyjából végtelen, ám ide is érdemes egy frissítő, hatóanyagban gazdag terméket választani. de itt akkor különszedném probléma szerint a lemosókat, hisz teljesen más kell egy aknés, és egy vízhiányos bőrre.

Problémás bőrre:

Aknés Erre a problémára jelenleg a piacon szerintem a legjobbak a Natics lemosói. A fekete aktív szenes Detox, és az Organic Herbs. A különbség annyi, hogy a Detox az egy erős méregtelenítő, faggyú szabályozó, BHA tartalmú készítmény, míg az Organic Herbs a citrusok erejében fertőtlenít és tisztít. 

Vízhiányos: Ide egy tápanyagokban gazdag lemosó kell. Ilyen pl a a fodros kel kivonatot tartalmazó Kale, vagy a Pisztáciás Micellás lemosó.

Kombinált bőrre:

A kombinált kifejezés szakaszosan száraz / zsíros arcbőrt takar. Ez általában T-vonalban zsíros, de amúgy száraz / vízhiányos bőrt takar. Nekem ilyen a bőröm. Nekem jelenleg két lemosóm van: A fodros keles Kale és a feketeszenes Detox.

Zsíros bőrre:

Erre leginkább a mélytisztító, faggyú szabályozó termékek a jók. Ilyen például az Organic Herbs.

Sokan azt hiszik, hogy a zsíros bőrt szárítani kell, és szárító hatású szappant kell rá használni. Ez tévedés! A zsíros bőrnél az okot kell megtalálni. Ez lehet a faggyú termelés, a helytelen étkezés, vagy a nem megfelelő arcápolási rutin is.

Ha kiszárítjuk a bőrünket állandóan, akkor az ellen fog kompenzálni, és még több faggyút fog termelni, hogy védje magát a külső behatások ellen!

6, TONIK, ARCKRÉM

Sokan kérdezik, hogy kell-e tonizálni vagy sem. Régebben a tonikban pH helyreállító szerepet töltött be, ám a modern kor vívmányainak / a szuper arclemosóknak köszönhetően már inkább egy szuper bónuszt jelent a bőrnek. Egyrészt értékes hatóanyagokat juttat a bőrödbe, másrészt eltávolítja az arclemosás után maradt esetleges szennyeződések maradékát is.

Arckrémek közül is válasz értékes összetevőkkel bíró, a bőrödnek megfelelő készítményeket, hisz elengedhetetlen a mindennapi rutinban.

Ezen kívül használhatsz különböző maszkokat, illetve szérumokat is. Fontos, hogy ne tartalmazzon semmi olyat a  készítmény, ami csak látszólagos eredményt mutat, közben pedig tele van mindenféle mocsokkal a termék. 

A káros összetevőkről korábban ITT írtam.

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');