Imádom a hasamat, és nagyon szeretek enni annak ellenére, hogy sem glutént, sem laktózt nem viszek be a szervezetembe. Valljuk be így azért sokszor nehéz. Számtalanszor belefutottam már a rejtett gluténba és laktózba a különböző fancy budapesti reggelizőhelyeken. A saját káromon megtanultam, hogy mikre kell tízmillióegyszer rákérdezni, és hova ne tegyem be az életben többé a lábamat.
A mai reggeli egy isteni zabos palacsinta volt, amit Jamie Oliver recepje alapján készült.
Hozzávalók (4 személyre):
- 340 g-os csemegekukorica-konzerv
- 2 nagyobb méretű tojás
- 200 g sovány túró
- 138 g darált gluténmentes zab
- 12 g sütőpor
- 50 ml növényi vagy laktózmentes tej
- ízlés szerinti fűszerezés
- Gyümölcsszósz, vagy gyümölcsdarabkák a tetejére (opcionális)
Elkészítés:
Öntsd egybe a száraz hozzávalókat, majd a tejet add hozzá folyamatos kevergetés mellett. Ezután tegyél fel közepes lángra egy tapadásmentes serpenyőt, pici olajjal kend be, majd süsd ki a palacsintákat.
Ízesítsd kedved szerint :)