Így éld túl a hőséget!
2017. június 22. írta: Szabinae

Így éld túl a hőséget!

meleg.jpg

A hőség számos veszélyt hordoz magával a szervezetre nézve. Ilyen például a hőstressz.

Ha a hőmérő higanyszála napközben tartósan 30 fok feletti értéket mutat, akkor magas hőstressznek vagyunk kitéve, és ez komoly terhelést gyakorol szervezetünkre!

1394450769-watermarke-o.png

Ebben az időszakban az ember szokatlanul fáradt, és nehezebben is koncentrál. Időre van szüksége a fokozott hő terheléshez való alkalmazkodáshoz.

Ilyenkor nehezebben lehet aludni, ami által szintén fáradtabbak és kimerültebbek vagyunk.

A tartós melegben erősödnek a gyulladásos folyamatok, valamint a hősokk hatására csökken a vénákban a vér áramlása, ami növeli a mélyvénás trombózis  kialakulásának esélyét.

Ilyenkor lappangó gyulladások is belobbanhatnak, és az ízületi gyulladások, a sebek is fájdalmasabban gyógyulnak.

Az izzadás során azonban nemcsak folyadékot, hanem értékes ásványi anyagokat is veszítünk. Ezért fontos a folyamatos ivás és ásványi anyag pótlás különböző izolációs italokkal!

Az immunrendszerünk pedig intenzívebb támadásnak van kitéve, hiszen a melegben a kórokozók is könnyebben szaporodnak, így gyakran tapasztaljuk, hogy betaknyosodunk, pedig nagyon meleg van.

Fontos, hogy mindig legyen nálunk kézfertőtlenítő, amivel csökkenthetjük velük a bacikat. Nekem a Touchland levendulása vált be, mert egyszerű használni, nem hagy nyomot, nem törik le a teteje és folyik bele az egész a táskámba, és még ragadós utóérzetet sem hagy a bőrön...

A hőségben pedig fogadd meg a következő tanácsokat:

  • Figyeljünk a folyadékbevitelre és ásványi anyag pótlásra
  • Mindig legyen nálad víz! Én kulacsot hordok magammal, és azt töltöm mindig újra. Hál istennek Magyarországon mindenhol iható minőségű a víz...
  • Hűtsük magunkat, használjunk hűsítő kendőt! Nem csöpög és a városban való járkálás közben is lehet a nyakunkban, és másfél órán keresztül simán hűti folyamatosan az embert... Ami valljuk be szép teljesítmény!
  • Kerüljük a csípős, fűszeres, magas só- és cukortartalmú ételeket, mert egyrészt izzasztanak, másrészt folyadékot vonnak el!
  • Kerüljük a túlzott kávé fogyasztást, mivel ez is antifolyadék, tehát megköti a vizet.
  • Délelőtt 11 és délután 16 óra között lehetőleg ne tartózkodjunk napon.
  • Legyünk minél többet árnyékban (rendes fedett épület, vagy sötét napernyő alatt).
  • Használjunk kézfertőtlenítőt a baktériumok ellen!

Amennyiben gyerekkel vagy, akkor mindenképp uv védő napvédős babakocsit használj, vagy ha nem olyan vagy, akkor szerezz be egy olyan naptetőt vagy napernyőt!

A kánikula ellen pedig tegyél bele babahűtő hidrogél alapú hűsítő matracot , mert az szinten tartja a baba testhőjét, és nem kap guta ütést az 50 fokban!

És kend be!!! Nagyon fontos, hogy kend be a gyereket magas (minimum 30 faktoros) babáknak kifejlesztett napvédővel!!!

Legyen nálad mini hűtőtáska az anyatejnek, a víznek, a babakajának! Vannak nagyon cukik a Tschiboban és a Tigersben is!

 

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');