10 hűsítő tipp a hőség ellen!
2017. augusztus 06. írta: Szabinae

10 hűsítő tipp a hőség ellen!

A hőség számos veszélyt hordoz magával a szervezetre nézve. Ilyen például a hőstressz.

Ha a hőmérő higanyszála napközben tartósan 30 fok feletti értéket mutat, akkor magas hőstressznek vagyunk kitéve, és ez komoly terhelést gyakorol szervezetünkre!

Ám számos módon védekezhetünk ellene!

A következőket tehetjük:

IGYUNK!

A hőség miatt többet izzadunk, így folyadékot és ásványi anyagokat vesztünk. Fontos, hogy ne csak sima vizet, hanem izo italokat is fogyasszunk, melyekkel az elvesztett ásványii anyagokat is pótoljuk!

girl-drinking-bottled-water.jpg

KÉSZÍTSÜNK JÉGKOCKÁT

Egyrészt az innivalót is jól hűthetjük vele, de a földre szórva a kisállatunk is tud rajta hűsölni. Nagyon menő ehető virágos jégkockákat is lehet már csinálni.

HŰTSÜK A LAKÁST

Amennyiben nincs légkondi, akkor napközben húzd le a redőnyöket/be a függönyt, hogy minél kevésbé melegedjen fel a lakás.

ZUHANYOZZUNK!

Langyos vízzel történő zuhanyozás lentebb viszi a testhőnket.

VISELJ LAZA SZABÁSÚ RUHÁKAT

Felejtsd el a passzos ruhákat, mivel ezek csak rádizzadnak. Viselj lengébb, lehetőleg pamut, vagy len anyagú darabokat.

HŰSÍTSD MAGAD

A személyi hűtés nagyon fontos, ha jársz kelsz a városban. Használj hűsítő törölközőt a nyakadban! 1-2 órán keresztül folyamatosan hűsít, utána pedig csak be kell vizezni és újraindul a hűsítő folyamat.

HASZNÁLJ VÍZPERMETEZŐ KÉSZÜLÉKET

Nem csak tökéletes fesztivál kellék, de a mindennapokon is jól jön egy ilyen kütyü! Könnyen elfér a táskában és bármikor újratölthető.

HORDJ KALAPOT VAGY SAPKÁT

Amennyiben sokat tartózkodsz a napon, könnyen gutaütés, vagy napszúrást kaphatsz. Használj sapkát, vagy kalapot ennek elkerülése végett.

HŰSÍTŐ BABAMATRAC

Amennyiben van kisbaba a családban akkor tegyél a babakocsiba egy hűsítő matracot, ami normál testhőn tartja a kisbabádat.

HŰSÍTŐ TESTÁPOLÓ

A mentás, uborkás testápolók hűsítő hatással bírnak. Érdemes használni őket. A Phi-nek is van egy nagyon vagány testápolója, bár csak lepiruláskor vetem be, mert hűsítő törcsivel mászkálok és az bőven elég szokott lenni.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');