A bor nem feltétlenül csak és kizárólagosan borospohárban mutat jól, ugyanis isteni ételeket is lehet vele kreálni. Korábban már olvashattátok a mennyei vörösboros tejszínes töltött krumpliról, ám most egy egyszerű és vegán finomságot mutatok nektek.
Hozzávalók:
- 1¼ kg vörös káposzta
- 2 nagy lilahagyma
- 2 nagyobb alma (inkább birs)
- 4 nyers cékla
- 2 fahéj rúd
- 3 csillag ánizs
- 300 ml vörösbor
- 100 ml almaecet
- 25 g vegán vaj / kókusz zsír
- 85 g barna cukor
Elkészítés:
A lila káposztát és a céklát vágd vékonyra és sózd/borsozd meg. Alaposan keverd össze, majd hagyd kicsit állni. Közben aprítsd fel a lila hagymát és reszeld le az almát.
Vajon lassú tűzön párolni kezdjük a lila hagymát. Amikor elkezd puhulni, hozzáadjuk a káposztát, a céklát és a fűszereket, majd kis idő múlva a cukrot és az almát is. Alaposan összekeverjük, majd rá 5 percre hozzáöntjük a bort és az almaecetet. Egészen addig pároljuk, amíg össze nem puhul. (Ez kb 30 perc)
Az elpárolgott vizet pótoljuk és időnként kevergessük meg.
Jó étvágyat!
Ez is érdekelhet:
3 vegán könnyű étel a nyári forró napokra
Isteni gluténmentes vegán Túrórudi torta
Az egészséges reggeli nem luxus kérdése!
Egyszerű vegán palacsinta recept