Kismamaként is csinosan!
2018. július 31. írta: Szabinae

Kismamaként is csinosan!

Sokszor mondják, hogy gyerekkel nem könnyű. Főleg nem kettővel. Sokszor egyszerűen nincs idő arra, hogy a nő nő (is) legyen, ne csak anya. Még ha csak egy szép ruháról, vagy egy rúzsról is beszélünk. Apróságok, melyek boldoggá tesznek Minket, ha a tükörbe nézünk, mert szépnek, nőiesnek látjuk magunkat. 

De nem csak a ruha, hanem maga a babajárgány is az anyuka outfit része, hisz pár évig életünk mindennapos részeként mellettünk lesz a csöppséggel egyetemben. Szóval nagyon nem mindegy, hogy milyet is választunk vásárláskor.

A tökéletes babakocsi nem kicsit tudja megkönnyíteni a szülő életét, hiszen a legtöbbször egyedül közlekedik az anyuka a városban a gyerkőccel. Egyedül BKV-zik, egyedül vásárol és jár orvoshoz a babával. Ez pedig nem kis "meló". Mondhatni 0-24 órás ügyelet.

A legutóbb Judittal egy kávébarna Anex babajárgánnyal járkáltunk a városban, most pedig egy ultrakönnyű Mutsy verdával indultunk útnak. Immáron két csöppséggel. A legutóbbi kirándulásunkat ITT tudjátok megnézni.

A képeket én készítettem

Modellek: Judit, Viktor és Léna

Ruha: Daarla

Babakocsi: Mutsy Nio 2in1 Kompakt Babakocsi

A Mutsyról tudni kell, hogy abszolút megfizethető, ultrakönnyű szerkezettel rendelkező prémium minőségű járgány. Sokkal kisebb a mózes része, mint pl. az Anexnek, ezáltal könnyebb is. A sport része is végtelenül egyszerű. Az egész babakocsi összeszerelés a doboz bontással együtt kb 8 percet vett igénybe.

Brutál nagy bolygósítható kerekei vannak, ezáltal könnyedén veszi az akadályokat, és mivel könnyű egy kézzel is tolni, így két gyerekkel való sétához is tökéletes. A 17 hónapos Vikorka is tudja tologatni.

A legutóbb összegyűjtöttünk pár alapvető szempontot a babakocsi vásárlásához. Elevenítsük fel őket:

  1. Könnyen össze lehessen csukni, és ki lehessen nyitni
  2. Legyen könnyen irányítható, hogy akár fél kézzel is tudjuk tolni 
  3. Legyen könnyű, hogy egyedül is elbírjuk, és meg tudjuk emelni, ha szükséges 
  4. Legyen a babaverda variálható és tudjuk dönteni az ülést tetszőlegesen
  5. Foglaljon kevés helyet, hogy a csomagtartóban, a buszon, a villamoson, és az üzletekben is könnyen elférjen
  6. Legyen jó a lengéscsillapítása, hiszen nem éppen a sima padkákról vagyunk híresek és ha éppen elaludt a gyerek és mi erőteljesen érkezünk le a rugózás hiánya miatt, akkor az esetek többségében felébred a törpe és üvölt....
  7. Legyenek nagy kerekei, hogy mindenféle terepen át tudjunk vele menni zökkenőmentesen
  8. A kerekeket lehessen bolygósítani, mivel ez által könnyen és egyszerűen irányítható a kocsi
  9. Fontos, hogy megbízható, és könnyen elérhető fékrendszere legyen
  10. Egyszerűen meg lehessen fordítani az ülés irányát
  11. Ne ázzon be a kisebb esőtől / hótól a babakocsi
  12. Legyen hozzá lábzsák, és lehessen bele melegítő betétet rakni
  13. Legyen egyszerű ráapplikálni a pelenkázótáskát, de a legjobb, ha jár már alapból is hozzá
  14. Lehessen az aljába is pakolni, mivel az alsó táskának hasznát vehetjük a bevásárlásnál
  15. Könnyen takarítható legyen, mivel a gyerekek buknak és azt takarítani kell. Annál pedig kevés kellemetlenebb dolog van, ha nem tudjunk kitakarítani az anyagból a "hányásfoltot".
  16. Ne legyen horror áron, hisz manapság már nem tízezrekről, hanem többszázezer forintról beszélünk
  17. Legyen belül jó a kialakítása, és ne legyen túl kemény a háttámla
  18. Az anyag minősége sem mindegy, hisz nem csak a takaríthatóság szempontjából fontos, hanem a gyerek közérzete miatt is, hisz ha szúrja, dörzsöli, akkor nem fogja szeretni (üvölteni fog benne)
  19. Legyen teljesen előredönthető a naptető, hogy nyáron a naptól, télen pedig az időjárás viszontagságaitól meg tudja védeni a babát
  20. Lehetőleg legyen rajta megfelelő UV védelemmel rendelkező naptető, hogy nyáron ne kapjon napszúrást a baba

A megfizethetőséget sokan összekeverik az olcsósággal, ám a kettő között óriási különbség van, hisz teljesen más a lengéscsillapítása, az anyaga a különböző árkategóriájú daraboknak.

Ezzel nem azt mondom, hogy költsünk fél milliót egy babakocsira, hanem hogy nézzünk körül, és ne a legfancybb darabot válasszunk, csak hogy menőzhessünk vele az instán, hanem legyen ár-érték arányos a választott darab.

Viszont fontos tudni, hogy nem attól lesz jobb egy babakocsi, ha minél többe kerül. És nem az a legjobb babakocsi, amivel tele van a közösségi média.

A képen látható Mutsy Nio 2in1 Kompakt Babaverda kemény 259.000 Ft és 8 kiló a súlya. Szóval abszolút baráti ára van, megfizethető és ultra könnyen lehet vele közlekedni (emelgetni, leállítani).

A legjobb pedig, hogy teljesen le lehet venni a huzatot és ki lehet mosni mosógépben. Ami valljuk be nem hátrány. Főleg a fogzásnál :D

A huzat leszedhetőség előny és hátrány is egyben, mivel a gyerekek kreatívak, és erősek (hamarabb kinyitják a gyerekzáras szájvizet is, mint a felnőttek), szóval le tudják szedni maguknak, ha rájönnek a nyitjára :)

A gyerekek pedig maguk a két lábon járó csodák. Napról napra változnak, és nőnek, mint a gomba.

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');