Tepsis csirke egyszerűen
2018. szeptember 30. írta: Szabinae

Tepsis csirke egyszerűen

A étkezés és az ételek nálam nagyon előkelő helyen helyezkednek a saját Maslow piramisomban. Főleg, ha nem kell velük sokak szórakoznom és kb 20 perces munkával ínycsiklandozó ételt tudok az asztalra rittyenteni.

Így történt ezúttal is.

Következzen a recept:

Hozzávalók:

  • 2 db tanyasi csirkecomb (egész)
  • újburgonya
  • olivabogyó
  • olivaolaj
  • koktélparadicsom
  • laktózmentes fetasajt
  • oregánó, só, bort és két szál kakukkfű

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Közben mosd meg a csirkecombokat, sózd, borsozd és szórj rá oregánót. 

A megmosott újburgonyát pucold meg (elvileg le kellett volna kapatni a héját, de én inkább meghámoztam), vágd félbe és helyezd bele a sütőedénybe. Sózd, borsozd, forgasd át olívaolajjal, majd helyezd rá a combokat.

Fedd le alufóliával, és rakd be 1 órára a sütőbe. Amint letelt az 1 óra vedd le róla a fóliát, és a félbevágott paradicsomokat, illetve az olívabogyókat (lehetőleg magozottat) helyezd az edénybe és rakd vissza fél órára. 

A fetát közvetlenül tálalás előtt tegyük rá.

Jó étvágyat hozzá!

A receptet a SPAR Ét&Rend szakácskönyvében találtam, ahol nem csak glutén-, hanem laktózmentes, CH csökkentetett, vegetáriánus és vegán recepteket is lehet találni. Imádom :)

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');