A étkezés és az ételek nálam nagyon előkelő helyen helyezkednek a saját Maslow piramisomban. Főleg, ha nem kell velük sokak szórakoznom és kb 20 perces munkával ínycsiklandozó ételt tudok az asztalra rittyenteni.
Így történt ezúttal is.
Következzen a recept:
Hozzávalók:
- 2 db tanyasi csirkecomb (egész)
- újburgonya
- olivabogyó
- olivaolaj
- koktélparadicsom
- laktózmentes fetasajt
- oregánó, só, bort és két szál kakukkfű
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Közben mosd meg a csirkecombokat, sózd, borsozd és szórj rá oregánót.
A megmosott újburgonyát pucold meg (elvileg le kellett volna kapatni a héját, de én inkább meghámoztam), vágd félbe és helyezd bele a sütőedénybe. Sózd, borsozd, forgasd át olívaolajjal, majd helyezd rá a combokat.
Fedd le alufóliával, és rakd be 1 órára a sütőbe. Amint letelt az 1 óra vedd le róla a fóliát, és a félbevágott paradicsomokat, illetve az olívabogyókat (lehetőleg magozottat) helyezd az edénybe és rakd vissza fél órára.
A fetát közvetlenül tálalás előtt tegyük rá.
Jó étvágyat hozzá!
A receptet a SPAR Ét&Rend szakácskönyvében találtam, ahol nem csak glutén-, hanem laktózmentes, CH csökkentetett, vegetáriánus és vegán recepteket is lehet találni. Imádom :)
Tudsz követni Facebookon is: Blogozine
Megtalálsz Instagramon is: @szabinea
Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com