A csokoládék, a bonbonok és a csokis desszertek ilyenkor télen méginkább szezonjukat élik, és így karácsonykor egy-egy kézzel készített édesség tökéletes ajándék is lehet a szeretteink számára. Gluténérzékenyként pedig a legbiztonságosabb módja a finom desszert fogyasztásnak, ha azt magam készítem el.
A következő recept végtelenül egyszerű, és pár óra alatt szuper finomságok várják leendő tulajdonosaikat.
Összetevők:
- 160 ml kókuszkrém
- 240 g étcsokoládé
- 180 g laktózmentes Rama (tejmentes is ez a típus)
- kb 2 evőkanálnyi gm holland kakaópor
- kb. 2 mérő pohár fehérje (én Forever csoki ízűt használok, mert az tej és gluténmentes)
- Ízlés szerint aroma vagy rum
Elkészítés:
Első lépésként gőz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd keverjük hozzá a kókuszkrémet (ez lehet kókusztejszín is) és a margarint.
Ezután adjuk hozzá a kakaóport, a fehérjét és az vanília aromát, majd vegyük le a tálat a gőzről, és hagyjuk kicsit hűlni, majd töltsük bele szilikonformákba és tegyük be a hűtőbe / fagyasztóba.
Díszítésképpen forgassuk kakaóporba, majd csomagoljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Remélem másnak is örömöt szereznek a glutén-, és tejmentes Trüffel golyók :)
Tudsz követni Facebookon is: Blogozine
Megtalálsz Instagramon is: @szabinea
Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com