Villámgyors glettelés
2019. május 28. írta: Szabinae

Villámgyors glettelés

A korábbi blog bejegyzésekből már tudhatjátok, hogy szeretek barkácsolni, felújítani dolgokat, és ezt a "hobbimat" szerencsére a párom is osztja, szóval közösen vágunk bele mindig egy-egy projektbe. Ebben a bejegyzésben egy használatra kész glettet mutatok be nektek, amely nagy segítség lehet a felújítás során.

A összes glettanyag közül a kész glett a legegyszerűbben felhasználható, hiszen csak egy rozsdamentes glettvasra van szükségünk hozzá. A Poli-Farbe kész glett felhasználásra alkalmas formában kapható, rendkívül egyszerű bánni vele, a kevésbé rutinos barkácsolók is könnyedén tudják használni anyagveszteség, és mindenféle bonyodalom nélkül.

Nálunk most egy lebegő polc helyét kellett eltüntetni, mert, sajnos, a polc levétele során kicsit leomlott a vakolat egy része. Ezt javítottam először 0-6 mm vastagságú, por állagú Poli-Farbe glettgipsszel. Száradást és enyhe csiszolást követően glettvas segítségével egyenletes rétegben felhordtam a Poli-Farbe kész glettet. A felület 2-4 óra száradást követően finoman csiszolhatóvá válik, így a száraz és kisimított felületet mélyalapozást követően az elképzeléseinknek megfelelően festhetjük vagy tapétázhatjuk.

Mutatom a munkafolyamatokat:

gletteles_munkafolyamatok_blogozine.jpg

Az egész csak pár órát vett igénybe.

A munkafolyamathoz a következő eszközökre van szükséged:

A por alapú glett egy kicsivel több "mocsokkal", és macerával jár, de nem kell tőle megijedni, csupán ügyelni kell arra, hogy betartsuk a csomagoláson jelzett keverési, felhasználási útmutatót. Aki bizonytalan, vegye szemügyre a következő alkalmazástechnikai kisfilmet, amelyen Podmaniczki „Szobafestő” Attila, a Poli-Farbe alkalmazástechnikusa bemutatja a legfontosabb lépéseket. 

Remélem meghoztam a kedvedet egy kis javításhoz a bejegyzésemmel :)

A konyhafelújításról bővebben ITT olvashatsz

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

A bejegyzés támogatója: Poli-Farbe Kft.

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');