Top 4 tipp, hogyan használd bátran a mély színeket
2019. október 18. írta: Szabinae

Top 4 tipp, hogyan használd bátran a mély színeket

A lakás hangulatát nagyban meghatározzák a színek, és a textúrák. A falakon leginkább a lágy pasztell árnyalatokat láthattuk az elmúlt években, ám egyre inkább teret nyernek a mély, merész, ámde otthonos sötétebb árnyalatok is. Mint például a korall, az olíva, a mustár....

A megfelelő használattal pedig feldobhatjuk velük otthonunkat, játékos eleganciát vihetünk bele.

Na, de miként is érdemes használni őket?

polifarbe_decor_blogozine_4.jpg

A titok mindig a kompozíciókban rejlik – tehát egy-egy szín helyett stílusos színtársításokban gondolkozzunk – ilyeneket akár mi is alkothatunk olyan árnyalatok együttes használatával, amelyek illenek egymáshoz és a személyiségünket is kifejezik

1. Figyeljünk a lakás adottságaira!

Árnyékos, kevésbé világos helyekre inkább dekorációs céllal használjuk a mélyebb árnyalatokat, míg világosabb terekben lehetünk nagyobb felületeken is bátrabbak. Legyünk tekintettel a bútorzatra is! Ha a helyiség berendezésében a mélybarna vagy a fekete dominál, vegyük figyelembe, hogy ezek a bútorok és kiegészítők egy sötétebb falszín mellett nem fognak érvényesülni.

2. Gondolkodjunk kontrasztokban!

A sötét árnyalatokat megtörik, és még izgalmasabbá teszik a kontrasztos színek, épp ezért kombináljuk őket vivid tónusokkal – még játékosabb az összhatás, ha ezek az élénk színfoltok a falakon felül a kiegészítőkben is feltűnnek.

polifarbe_decor_blogozine_1.jpg

3. Bátran a fémes kiegészítőkkel!

A sötét árnyalatoknak a fémek is nagyon jól állnak – egy-egy jól megválasztott ezüst, arany vagy réz bútor vagy kiegészítő szintén fokozza az összképet.

polifarbe_decor_blogozine_2.jpg

4. Határtalan kreativitás és funkcionalitás!

A mély színek újabb lendületet adnak a DIY megoldásoknak, az egyediségnek valóban csak képzeletünk szabhat határt. Futtassunk fel egy szélesebb sávot a plafonra, emeljünk ki vele falrészeket, nyomatékosítsuk segítségükkel a pasztell színeket. A játékosabb megoldások, a sötétebb, erősebb színekkel való vizuális térelválasztás is jó hatással lehet otthonunk hangulatára.

polifarbe_decor_blogozine_3.jpg

+ 1 Színek kombinálása

Nagy divatnak örvendenek az azonos színen belüli árnyalatok keverése. Remek példa erre a zöld, a kék, és a korall árnyalatainak kiegészítőbeli, és fal festésbeli kombinálása:

polifarbe_decor_blogozine.jpg

A festéshez csak ajánlani tudom a Poli-Farbe Platinum Decor hét új színből álló színes beltéri falfesték-kollekcióját, mely a következő árnyalatokban kapható barkácsáruházakban, festék-szakkereskedésekben:

  • bazsalikom
  • kék pázsitviola 
  • korallvirág 
  • olíva 
  • mák 
  • padlizsán
  • sárga pillangóvirág

A fémes hatású festékek pedig szintén a Poli-Farbe Platinum Decor család tagjai! Használatukról érdemes tutorial videókat nézni, Youtube-on keressetek rá! :)

Személy szerint én évek óta Poli-Farbe festékeket használok, mivel végtelenül egyszerű velük dolgozni, magas a fedése (elég egy rétegben is az esetek többségében - kivéve, ha sötétre festünk világossal), nem büdös, nem csöpög, és jól lehet vele haladni. Ha pedig valahogy sikerült összekenni vele a padlót, akkor könnyen feljön nedves szivaccsal.

Képek forrása: Poli-Farbe Kft.

A bejegyzés támogatója: Poli-Farbe Kft.

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');