Műanyag hulladékból cipő? Miért is ne?
2021. május 04. írta: Szabinae

Műanyag hulladékból cipő? Miért is ne?

lidl_ujrahasznositott_cipo_blogozinebloghu.jpg

Az újrahasznosításról már többször volt szó a blogon, és tudjátok mennyire fontosnak tartom a fenntartható divatot. Folyamatosan lehet látni a hírekben, és személyesen is tapasztalhatjuk, hogy a vízpartokat elönti szó szerint a műanyag hulladék. Tele vannak vele a strandok, és a természetes vizeink. Az óceán és a vízpartok megtisztítása mellé egyre több nagyobb cég állt be, és készít az itt található műanyag hulladékból fenntartható, újrahasznosított termékeket. 

pet_bootle_blogozine_blog_hu.jpg

Emellé az ügy mellé állt be a Lidl is, és a piacra dobta saját márkás Crivit cipőjét, amely új életet ad a PET palackoknak, ugyanis a szabadidő cipő felső textilrésze 100%-ban újrahasznosított műanyag hulladékból készült.

Érdekesség, hogy a strandokon, szigeteken és part menti területeken összegyűjtött PET palackokat először összepréselik, megtisztítják, majd aprítják és fonalat készítenek bele. Ezt a fonalat használják fel a cipő felső részének gyártáshoz. Mérettől és modelltől függően cipőnként átlagosan 11-16 PET- palackot használnak fel a felső rész elkészítéséhez. Ehhez a női cipőfűző nélküli változathoz kb. 12 db palackot használtak fel a felső rész elkészítéséhez

lidl_ujrahasznositott_szabadido_cipo_blogozoinebloghu_cover.jpg

Maga a cipő ultrakényelmes memóriahabos talpbetéttel rendelkező csoda, melyből érdemes egy számmal kisebbet beszerezni. Nekem a 41-es lábamra a 40-es méret lett tökéletes.

 lidl_ujrahasznositott_szabadido_cipo_blogozoinebloghu_2.jpg

A Lidl Crivit cipők május 6-tól érhető el a Lidl üzletekben a készlet erejéig, és ide kattintva tudjátok meglesni őket online.

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 A blogbejegyzést a Lidl Magyarország szponzorálta.

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');