Elpusztíthatatlan növényre vágysz?
2021. december 03. írta: Szabinae

Elpusztíthatatlan növényre vágysz?

Szerencsére vannak gyönyörű, ám közben rettenően igénytelen növények, melyek kvázi fénnyel táplálkoznak és a hektikus locsolást is túlélik. Sőt! Szeretik. Ezeket a növényeket fogom Neked ma bemutatni, hátha kedved kapsz egy kis lakászöldítéshez.

Nálam leginkább a lakásban ők fedezhetőek fel, s alkotják a mini dzsungelem gerincét. Egyszerűen állandóan elfelejtek locsolni, s ezt a legtöbb növény nem igazán tolerálja. Ők igen :)

SZUKKULENSEK

Ebbe a gyűjtőkategóriába a  kaktuszoktól kezdve a sivatagi növényekig mindegyik beletartozik, és közös tulajdonságuk, hogy szárazságtűrő, nem túl vízigényes, elég nehezen elpusztítható növényekről van szó. Egyetlen egy dolog kell nekik, de az nagyon, az pedig a napfény.

succulent-g36359135a_1920.jpg

AGGLEGÉNYPÁLMA

Már a neve is mutatja, hogy szívós, igénytelen növényről beszélünk, mely konkrétan hatalmas, impozáns lakásékké tudja magát kinőni, ha megfelelő helyen – félárnyék – van, és pár hetente kap egy kis vizet.

elpusztithatatlan_noveny_agglegenypalma_blogozine.jpg

ANYÓSNYELV

Nem csak dekoratív, hanem levegő tisztító hatása is van ennek a elpusztíthatatlan növénynek. Még akkor sem lesz baja, ha hónapokig elfelejti locsolni az ember. Az agglegénypálmához hasonlóan a félárnyékos helyet kedveli. Rengeteg gyönyörű típus létezik belőle a zöld különböző árnyalataiban, így akár többféle fajtával is fel lehet vele dobni a lakást.

elpusztithatatlan_novenyre_vagysz_blogozine_blog_hu_3.jpg

És bármilyen meglepő, ők is anyósnyelvek:

elpusztithatatlan_novenyre_vagysz_blogozine_blog_hu_4.jpg

SZOBAI FUTÓKA

Ha párás, világos helyre rakod, akkor alig kell locsolni, bár ha több vizet kap, jobban burjánzik. Ennél a növényre jellemző, hogy hatalmasra képes nőni kvázi pillanatok alatt. Könnyen szaporítható úgy, hogy levágsz belőle, és vízben gyökerezteted.

elpusztithatatlan_novenyre_vagysz_blogozine_blog_hu_1.jpg

ALOE VERA

A pozsgásfélék közé tartozó növény gyógyhatása miatt is kedvelt, víz-, és napigénye pedig a szukkulensekhez hasonló: Tehát nem kell neki sok víz, és a napot szereti. Viszont, amennyiben párás helyen tartod, akkor tilos locsolni, mert elég neki a pára is nedvesség gyanánt.

elpusztithatatlan_novenyek_blogozine_blog_hu_aloe_vera.jpg

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');