Mi a "Skincycling", és mit kell tudni róla?
2022. november 18. írta: Szabinae

Mi a "Skincycling", és mit kell tudni róla?

skincycling_blogozine2.jpg

A skincycling egy bőrápolási rutin ciklus, ha nagyon le szeretnénk egyszerűsíteni. A lényeg az, hogy minél hatékonyabban ápoljuk a bőrünket. 

Ahelyett, hogy minden nap ugyanazokat a termékeket alkalmaznák, és a bőrciklus során az összetevők hatékonysága is javul miközben csökkent az irritáció kockázata. Be lehet biztonsággal építeni így a rutinba a hámlasztókat, és a retinolt is.

Ahelyett, hogy halmoznánk egymásra a különböző összetevőket mindenféle rendszer nélkül, visszatérünk az alapokhoz, és csak azokra az összetevőkre összpontosítunk, amelyek a bőrciklushoz szükségesek.

Első éjszaka: hámlasztás

Első éjszaka készülj fel a pórusok kitisztítására és az elhalt bőr eltávolítására. Először gyengéd arclemosóval tisztítsd meg, majd töröld teljesen szárazra az arcbőrödet. Most pedig jöhet a radírozás, vagy hámlasztás. Én a hámlasztást részesítem előnyben, mert kíméletesebben bánik a bőrrel.

A bőrtípusodnak megfelelően használhatsz AHA-, BHA-, vagy PHA-savakat.

Végül pedig használj hidratálókrémet.

Második éjszaka: retinol

A második napon a tisztítás után jöhet a retinol, ami mint a bőrápolás egyik legkedveltebb és legsokoldalúbb összetevője, szinte minden bőrápolási rutinban megállja a helyét.

A következőket tartsd szem előtt retinol használat előtt:

  • Az arcbőröd legyen teljesen száraz az arctisztítás után
  • Borsónyi mennyiségű termék az egész arcra elegendő
  • Alacsony százalékkal rendelkező retinollal kezdd

Ha pedig még nem használtál retinolos készítményt, akkor először mindenképpen két réteg hidratálókrém közé kerüljön, és így hozzá tudjuk szoktatni a bőrt lehető legkevesebb irritáció nélkül. 

Három, negyedik, és ötödik éjszaka: hidratálás és helyreállítás

A harmadik és a negyedik éjszaka elsősorban a hidratálásra, a bőr mikrobiomának táplálására és a helyreállítására összpontosít. Az arctisztítás után hagyd nedvesen a bőrt, vigyél fel hialuronsavas / glicerines / niacinamidos szérumot, majd jöhet mélyhidratáló propoliszos, vagy ceramidos arcápoló. A lényeg, hogy olyan arcápolót válassz, ami ápláló, és támogatja a bőr védőrétegét.

A hialuronsav előnyeiről ebben a korábbi bejegyzésemben olvashatsz.

A Skincycling állhat 3 vagy 5 napból is. Ez csak a bőrödtől függ. Nekem személy szerint az 5 napos ciklus vált be :)

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');