Extra hidratált bőr a propolisz erejével | Cosrx Full Fit Propolis Light Szérum Review
2022. november 26. írta: Szabinae

Extra hidratált bőr a propolisz erejével | Cosrx Full Fit Propolis Light Szérum Review

Mint azt már jól tudjátok imádom a koreai szépségápolási termékeket, és pár hónapja megismerkedtem a Cosrx propoliszos termékcsaládjával, ami - SPOILER - maga a csoda.

Ahogy a Skincycling -ról szóló bejegyzésemben is írtam, az arcápolás fontos lépése a hidratálás, és a regenerálódás. Nálam ez a a bőrciklus legerőteljesebb szakasza, hisz azt mint a korábbi bejegyzésemben is írtam, átlagosan 3 napot fektetek erre a lépésre.

Térjünk is vissza a bejegyzés apropójához: A Cosrx propolisz termékvonalához.

Sokat olvastam a propolisz jótékony hatásairól, ami egy rendkívül sokoladalúan felhasználható anyag, melyet a szépségápolási termékekben különféle problémák kezelésére, szépség fokozásra használnak.

A propolisz:

  • Antioxidánsként megvédi a bőrt a szabad gyökök káros hatásaival szemben
  • Erős gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, gyorsan regenerálja a bőrt
  • Segíti a bőr textúráját simábbá és rugalmasabbá tenni.
  • Szuperül hidratálja, s nyugtatja a bőrt
  • Szabályozza a faggyútermelést is
  • Antibakteriális hatása miatt jól használható pattanások ellen

Kezdjük a kence véleményt a szérummal.

Cosrx Full Fit Propolis Light Ampoule

A szérum cuki mézes csuporhoz hasonló pipetás üvegcsében kapható 30 milis kiszerelésben. Állagát tekintve valahol a méz és vizes állag közé helyezném el nagyon jó felszívódással, és szinte azonnal látható hidratáltság keltéssel. Van némi ragacsossága, de szépen el lehet dolgozni, és pár másodpercem belül észre sem vehető.

Nekem elég egy pipetányi az egész arcomra. Hialuronsavas szérum után szoktam felvinni a hidratálókrém előtt. A szérum használatakor érdemesebb ezután egy könnyebb arckrémmel zárni a reggeli rutint. Illetve a kémiai hámlasztós napon nagyon tudom ajánlani a hidratálókrém előtt a használatát, mivel a frissen hámlasztott bőrre fantasztikus hatással van. Az erős hidratáló képessége mellett a pirosságot, irritációt is viszonylag rövid idő alatt csökkenti. Az olajmentes textúrája miatt  pedig nem fénylik fel tőle a bőröm egyáltalán pár órán belül.

Amit észrevettem az utóbbi hónapokban az az, hogy sokat javult a bőr textúrám, pedig voltam többször is beteg, utaztam, repültem, stb, melyek rendesen megviselik mindig az arcbőrt, de ahhoz képest, amin átment, nem igazán látszik rajta. Sőt mondom, javult a textúrája ezektől függetlenül. Szóval egy CSODA. 

Érdemes rá most a Black Friday alatt lecsapni. Nekem a Notinoról vannak a kencéim :)

img_7917.JPG

Ha érzékeny bőröd van, ez egy szuper választás, mivel mindössze 11 összetevőt tartalmaz, ami csökkenti az irritáció valószínűségét, ám a nagyon olajos bőrnek ez a szérum lehet nehéz lesz. Nekik érdemesebb egy vizesebb, gélesebb állagú terméket használni inkább.

83,3 % propolisz kivonatot, 0,2 % hialuronsavat és 0,1 % panthenolt tartalmaz, melyek külön-külön is szuper hidratálók, de együtt egy kis glicerinnel, és betainnal kiegészítve igazi mesterművet alkotnak.

Kinek ajánlom?

Szerintem ez a termék a legtöbb bőrtípusnak nagy kedvence lesz a hűvösebb időszakban, mivel egy rendkívül erős hidratáló szérum, ami az érzékeny bőrt sem irritálja.

A Corsx a következőket mondja róla: Egy intenzíven ápoló ampulla 83%-ban fekete méh propolisz kivonattal, amely intenzíven hidratálja és táplálja a bőrt, ragyogóvá és simává teszi a bőrt, ragacsosodás nélkül. A tisztítás és tonizálás után egyenletesen vigye fel. Gyengéden masszírozza be és simítsa át az egész arcot a gyors felszívódás érdekében, majd folytassa a hidratáló lépéssel.

Összetevők: Propolisz kivonat (83,25% fekete propolisz), butilén-glikol, glicerin, betain, 1,2-hexándiol, Cassia Obtusifolia mag kivonat, nátrium-hialuronát, hidroxi-etil-cellulóz, karbomer, panthenol, arginin

Nemsokára érkezem egy újabb termék bemutatásával :)

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');