Bemutatták a világ legnagyobb óceánjáró hajóját | Royal Caribbean Icon of the Sea
2022. december 12. írta: Szabinae

Bemutatták a világ legnagyobb óceánjáró hajóját | Royal Caribbean Icon of the Sea

Évekig tartó találgatások után a Royal Caribbean hivatalosan is lerántotta a leplet a következő generációs tengerjáró hajójáról, az Icon of the Seas-ról, melyet 2023 őszén adnak át a nagyközönség számára. 

Egy teljesen új osztály született a hajók között ezzel, és elkezdődött vele az Icon Class osztályú hajók kora.

bemutatta_k_a_vila_g_legnagyobb_o_cea_nja_ro_hajo_ja_t_royal_caribbean_icon_of_the_sea-blogozinebloghu.jpeg

ÉLMÉNYEK

Függetlenül attól, hogy a „családi nyaralás” családként, párként vagy barátként való utazást jelent, a hajó mindenre kiterjedő kínálata sokféle első és következő szintű kedvencet kínál mindenki számára. Adrenalint pumpáló izgalmak várják a vendégeket, köztük a legnagyobb tengeri vízipark, és páratlan kikapcsolódási módok az óceánra néző kilátásban és a medencékben – a hét minden napján egy-egy –, mint valaha, valamint több mint 40 új és visszatérő étterem, bár és éjszakai élet, valamint élvonalbeli szórakozás keveréke. 

bemutatta_k_a_vila_g_legnagyobb_o_cea_nja_ro_hajo_ja_t_royal_caribbean_icon_of_the_sea_blogozine_blog_hu13.jpeg

A fedélzeten egy komplett vízi park és szórakoztatóközpont, tehát 7 medence, 9 pezsgőfürdő, 6 rekord nagyságú vízi csúszda, AquaDome, Chill Island, Swim & Tonic úszóbár, Central Park és a megújult Royal Promenade várja vendégeit, valamint a Royal Bay Pool, ami a legnagyobb valaha megépített medencéjének fog számítani a  tengeren!

Mutatom is őket:

Thrill Island

A nyaralók próbára tehetik határaikat, új magasságokba léphetnek, és elérhetik a csúcssebességet az izgalom közepén. Ez az elveszett szigeti kaland ad otthont olyan látványosságoknak, mint a legnagyobb vízipark a tengeren, hat rekorder csúszdával.

bemutatta_k_a_vila_g_legnagyobb_o_cea_nja_ro_hajo_ja_t_royal_caribbean_icon_of_the_sea-blogozinebloghu6.jpeg

Többek között rajtuk csúszhattok le:

  • Storm Surge és Hunter Hunter, az első családi tutaj, amely akár 4 tutajossal is le tud csúszni.
  • Storm Chasers: Az első matracos duója .
  • A Crown's Edge - n új értelmet nyer minden. Részben skywalk, részben kötélpálya és részben izgalmas utazás, egy meglepő, sokkoló pillanatban csúcsosodik ki, amely során az utazók 154 láb magasan hintáznak az óceán felett.
  • Frightening Bolt, a legmagasabb csúszda a tengeren a maga a 46 méteres magasságával

bemutatta_k_a_vila_g_legnagyobb_o_cea_nja_ro_hajo_ja_t_royal_caribbean_icon_of_the_sea_blogozine_blog_hu8.jpeg3 D kép a Crown's Edge-ről

Chill Island

Azok a vendégek, akik pihenésre vágynak, és elszabadulnak a Thrill Island ellenőrzött káoszától, a Chill Island szomszédságába fognak menni. Itt található a hajó fedélzetén lévő hét medence közül négy, és az első tengeri úszóbár is, a Swim & Tonic is.

Érdekesség, hogy minden hangulathoz tartozik egy medence, mindegyikből kiváló kilátás nyílik az óceánra: a nyüzsgő Swim & Tonic, ami a világ első úszóbárja a tengeren, a Royal Bay Pool, ami a legnagyobb medence a tengeren, a Cloud 17, ami csak felnőttek számára fenntartott menedékhely, és végül a nyugodt, végtelen szélű Cove Pool. 

bemutatta_k_a_vila_g_legnagyobb_o_cea_nja_ro_hajo_ja_t_royal_caribbean_icon_of_the_sea_blogozine_blog_hu9.jpeg

3D kép a Swim & Tonic bárról

Surfside

A Surfside környéken a családok összegyűlhetnek egy napsütéses szórakozásra. A gyerekeknek néhány csobbanópárna és pancsolómedence, valamint egy felnőttek számára fenntartott Water's Edge infinity medence található. Csak pár lépésre a víztől társalgók, a Royal Caribbean jellegzetes körhinta, egy árkád és a csak tinédzserek számára kialakított helyszín található.

_bemutatta_k_a_vila_g_legnagyobb_o_cea_nja_ro_hajo_ja_t_royal_caribbean_icon_of_the_sea_blogozine_blog_hu10.jpeg

3D kép a Surfsideról

The Hideaway

A Hideaway olyan, mint egy tengerparti klub egy üdülőszerű medencével 135 méter magasan a tenger felett. 

Az első felfüggesztett feszített víztükrű medence a tengeren mindennek a középpontjában áll, és egy többszintes napozóterasz veszi körül pezsgőfürdőkkel, különféle ülőhelyek és egy dedikált bárral.

Zavartalan kilátás nyílik az óceánra a medencéből, valamint a  többszintes napozóteraszról, és pezsgőfürdőkből. Azoknak a felnőttek, akik szeretnének kicsit elvonulni, távol a gyerekektől, azok számára tökéletes hely lehet. 

bemutatta_k_a_vila_g_legnagyobb_o_cea_nja_ro_hajo_ja_t_royal_caribbean_icon_of_the_sea_blogozine_blog_hu11.jpeg

3D kép a Hideaway negyedről

AquaDome

Az Icon tetején található , minden máshoz nem hasonlítható átalakuló hely. Nappal egy nyugodt oázisban a vendégek megcsodálhatják az óceánra nyíló kilátást és egy félelmetes vízesést, miközben falatoznak vagy italt fogyasztanak.

Éjszaka az AquaDome életre kel, mint egy randevúzási vagy baráti esti kirándulás helyszíne, éttermekkel és bárokkal, valamint az AquaTheateren belüli bemutatókkal. A jellegzetes szórakozóhely a művészi tudást és az élvonalbeli technológiát új magasságokba emeli, átalakító medencével, négy robotkarral, korszerű vetítéssel és még sok mással.

bemutatta_k_a_vila_g_legnagyobb_o_cea_nja_ro_hajo_ja_t_royal_caribbean_icon_of_the_sea-blogozinebloghu2.jpeg

3D kép az AquaTheaterről

„Attól a pillanattól kezdve, hogy felszállnak a fedélzetre, minden élményt kifejezetten arra terveztünk, hogy a legjobb nyaralást biztosítsuk az utasok részére, szárazföldön és tengeren egyaránt. Az Icon of the Seas segítségével ezt egy új szintre emeltük és a tökéletes családi nyaralást hoztuk létre" - mondta Jason Liberty, a Royal Caribbean Group elnök-vezérigazgatója.

Cruise Line még tovább emelte a lécet minden jellegzetes negyedével: A pompásabb Royal Promenade padlótól a mennyezetig érő kilátást nyújt az óceánra, valamint több mint 15 étteremmel, kávézóval, bárral és társalgóval

A Central Park több lehetőséget kínál étkezésre és szórakozásram, és a legnagyobb Suite Neighborhood négy fedélzetnyi luxus, többszintű lakosztály napozóterasszal , és végül a The Grove, amely saját medencével, pezsgőfürdővel és étkezővel, valamint egy kétszintes Coastal Kitchen-nel rendelkezik.

1666095077_rci-ic-coastal-kitchen-cgi27-ret-lr.JPG

A visszatérő kedvencek közé tartoznak az olyan élmények, mint a minigolf újdonságai a Lost Dunes- nál, a sziklamászás az Adrenaline Peak- nél és az Absolute Zero. Megtalálható még hajón a Royal Caribbean legnagyobb jégarénája, és olyan éttermek, mint a Giovanni's Italian Kitchen & Wine Bar a Royal Promenade-on és az ázsiai ihletésű Izumi a Central Parkban.

1666361141_rci-ic-sunset-corner-suite-cgi49-ret-lr.JPG

Ami a kilátást illeti, a legjobbak közé tartoznak a márka első Sunset Corner lakosztályai és Panoramic Ocean Views az AquaDome-ban.

KABINOK 

Milyen típusú kabinok lesznek az Icon of the Seasben? A tengerjáró 28 különböző kabinkategóriával fog rendelkezni, amelyek mindegyikét a cég szerint minden típusú utazó számára tervezték.

A nagyobbak családok számára készült új kabinstílusok, például a Family Infinite Balcony és a Surfside Family Suite, amelyek közül az utóbbiban van egy gyerekszoba.

Még több helyért a családok megfontolhatják az Ultimate Family Townhouse-t, amely háromszintes, és saját fehér kerítéssel és postaládával rendelkezik.

Még a kisebb belső szobák is, mint például az új Inside Plus szobák is továbbfejlesztett elrendezést kapnak, nagyobb gardróbbal, így a vendégek a legtöbbet kihozhatják a kabinukból.  

1666138388_rci-ic-interior-deluxe-closet-cgi61-ret-lr.jpeg

Az Icon of the Seas fedélzetén található új, tágas Icon Loft igazi kétszintes luxus. A padlótól a mennyezetig érő ablakokon akár négy vendég is megcsodálhatja a panorámás kilátást az óceánra.  Két hálószobát, két fürdőszobát, és saját erkélyt kapnak a vendégek. 

icon_loft_icon_of_seas_blogozine_bloghu1.JPG

A Sunset Suitesból a nyaralók élvezhetik a kilátást az óceánra néző ágyukról és a tágas erkélyükről.

1666361143_rci-ic-sunset-corner-suite-cgi50-ret-lr.JPG

RÉSZLETEK

A hajó 7600 fő utasra, plusz 2 350 főből álló személyzetre készült. A hajót összesen 20 fedélzeti szinttel tervezték, amiből az utasok 18 vendégfedélzeten élvezhetik majd az álomutazást. 

 Az Icon of the Sea 365 méter hosszú, ami egy elképesztő méretnek számít. Egy úszóváros, mely minden igényt kielégít.

bemutatta_k_a_vila_g_legnagyobb_o_cea_nja_ro_hajo_ja_t_royal_caribbean_icon_of_the_sea_blogozine_blog_hu0.jpeg

KÖRNYEZETTUDATOS KÖZLEKEDÉS

Az első LNG-üzemű tengerjáró hajó a flottában! Az Icon of the Seas az első Royal Caribbean International tengerjáró hajó, ami cseppfolyósított földgáz (LNG) és üzemanyagcellás technológia kombinációjával működik majd. Az LNG a legtisztábban égő tengeri hajózási üzemanyag, ami jelentős előrelépés a hagyományos tengeri "nehéz" üzemanyaghoz képest. Az Icon ezenkívül a szárazföldi áramforrásra is rá tud csatlakozni.

Első útjára 2024. január 28-án fog első útjára indulni Miamiból. 

Az Icon of the Seas 2022. október 26-tól foglalható Magyarországon is a Tengerjáró - Royal Caribbean képviseletnél, vagy weboldalán! 

Fotó: Royal Caribbean International 

ÉRDEKELHET MÉG:

ADVENT OPATIJÁBAN? ÍGY NÉZ KI:

Forralt bor, és karácsonyi hangulat a tengerparton? | Irány Opatija!

EZEKET A PANORÁMA MEDENCÉKET MINDENKÉPP NÉZD MEG DUBAIBAN

5 lélegzetelállító panoráma medence, amit mindenképp nézz meg Dubajban 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');