Így fiatalodtam éveket műtét nélkül! Minden, amit a CO2 lézerről tudni kell
2024. április 02. írta: Szabinae

Így fiatalodtam éveket műtét nélkül! Minden, amit a CO2 lézerről tudni kell

Még tavaly nyáron beszélgettem el arról a bőrgyógyászommal, hogy mivel lehetne a különböző hegeimet, a higmentfoltjaimat és koromból adodó finom ráncokat csökkenteni, s ekkor mesélt nekem a szén-dioxid lézeres hámlasztásról.

Ez a lézeres arckezelés egyre népszerűbbé vált az elmúlt évek során az arc megújítása és a bőrproblémák kezelése terén. Maga a kezelés számos olyan előnnyel bír, amelyek javítják a bőr megjelenését és textúráját

co2_le_zeres_ha_mlaszta_s_blogozine.jpeg

 

Következzen pár fontosabb előny:

  • Ránctalanítás: A CO2 lézer segít simítani a finom vonalakat és a mélyebb ráncokat is, így fiatalosabbá teszi a bőrt.
  • Bőrfiatalítás: A lézer serkenti a kollagén termelődését a bőrben, ami segít helyreállítani a bőr rugalmasságát és feszességét.
  • Pigmentációs problémák kezelése: Hatékonyan csökkenti vagy eltünteti a nap által okozott foltokat, szeplőket és egyéb pigmentációs zavarokat.
  • Hegkezelés: Javítja a hegek megjelenését, beleértve az aknéból visszamaradt hegeket és a műtéti hegeket is.
  • Pórusok méretének csökkentése: A kezelés segít szűkíteni a pórusokat, ami egyenletesebb bőrtextúrát eredményez.
  • Bőr textúrájának javítása: Az egyenletesebb bőrfelszín eléréséért a lézer eltávolítja a bőr felső rétegeit, ami lehetővé teszi az új, egészséges bőr növekedését.
  • Biztonságos és hatékony: A lézeres kezelések pontosan irányíthatók, így csökkentik a környező szövetek károsodásának kockázatát és javítják a gyógyulási időt.
  • Hosszantartó eredmények: Bár a teljes gyógyulási folyamat időt vehet igénybe, a kezelés eredményei hosszú távon megmaradnak, különösen megfelelő bőrápolási rutin mellett.

Amire készülj:

Magát a kezelést, milyen egy lézeres hámlasztásról beszélünk a téli időszakra érdemes időzíteni az UV sugárzás miatt. A jó dokiknál minimum fél éves várólista van, tehát már most érdemes bejelentkezni.

A kezelés előtt az egész arcodat le fogják érzésteleníteni, de valamennyit így is érezhetsz a folyamatból. Próbálj akkorra foglalni, amikor nem menstruálsz, mert olyankor mi Nők érzékenyebbek, vérzékenyebbek vagyunk.

Kezelés utáni bőrápolás

A szén-dioxidos lézeres kezelést követően 5-7 nap gyógyulási idővel kell számolni, s érdemes ezt a gyógyulási időt otthon tölteni.

A legtöbb bőrgyógyász a kezelés végén ellát alap termékekkel. A frissen kezelt bőrre nagyon jó a La Roche-Posay Eau Thermale termálvíz. A spray azonnal megnyugtatja és regenerálja az arcbőrt. Aznap csak ezzel lehet fújni a bőrt, kerüli kell a forró fürdőt, és érdemes emelt párnával aludni, hogy csökkentsd az ödéma kialakulását, és persze rendkívül érzékeny is ilyenkor a bőr, és nem esik jól neki az érintés.

Kezelés utáni első nap:

Ne lepődj meg, ha másnap reggel hatalmas ödémával ébredsz. Ez teljesen normális. A csalán tea lesz a legjobb barátod ebben az időszakban a vízhajtó képességének köszönhetően. Napégéses vörösség lesz tapasztalható, és húzódik a bőr a következő kb. 2 napban.

Reggel megmoshatod óvatosan dörzsölés nélkül tiszta vízzel az arcodat, majd a jöhet a termálvizes spray, és a La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 nyugtató és megújító balzsam. Ebből érdemes azt a verziót választani, amiben van SPF 50, mert akkor egy kencében van az ilyenkor kötelező fényvédő. A krémet óvatosan, nem dörzsölve vidd fel normál rétegben.

Napközben teázz, és fújd a spray-jel az arcodat. Este fürdés után újra kenheted a Cicaplastot.

sze_ndioxidos_ha_mlaszta_s_arckezle_s_co2_blogozine.jpg

Kezelés utáni második nap:

A második naptól én a Bioderma Sensibio géljével mostam meg óvatosan az arcomat, utána következett a LRP termálvíz, és a kedvenc Haruharu Wonder Black Rice Hyaluronic tonerem, melyet már nem tudom hányadik flakonnal fogyasztok el. Egyszerűen zseniális termék, nagyon jól hidratál, és az alaprutin részeként a hyaluron szérum előttre tökéletes választás lehet neked is, ha még nem próbáltad. A toner után pedig Cicaplast-tal zártam a reggeli rutinomat. Napközben csalán teáztam, és fújtam termál vízzel a bőrömet. Már kevésbé volt felödémásodva, mint első nap, és a húzódás is csökkent, cserébe elkezdett finoman felkészülni a hámlásra a bőrfelszínem. Fontos, hogy ne tépkedd, ne dörzsöld a bőrt. Le fog jönni magától! Az esti rutinom ugyanaz, mint a reggeli.

Kezelés utáni harmadik nap:

Innentől kezdve a rutin a második napi lesz, az arcbőr pedig egyre jobban készül a hámlásra, és darabokban elkezd leperegni. 

Fontos betartani a kezelés utáni regenerációs időszakra javasolt bőrtisztítási és bőrápolási javaslatot, és fokozottan ügyelni a higiéniára, és a fényvédelemre.

sze_ndioxidos_ha_mlaszta_s_arckezle_s_co2_blogozine_2.jpg

Eredmény

A hatás már a kezelés után kb. már 2 héttel tapasztalható, de a végleges eredmény kb 1-2 hónap után lesz látható, mivel a hámlasztás beindítja a szervezet saját gyógyulási s kollagén termelési mechanizmusát, amihez idő kell. Életkortól, bőrtől függően 1-3 évente érdemes újracsináltatni.

Az eredmény pedig egységesebb bőrfelszín, bőrkép, halványabb hegek, és feszesebb felszín. Az enyhén megereszkedett felső szemhéjam is visszafeszült, és hihetetlenül látványos változást tapasztaltam plasztikai műtét nélkül. Csökkentek a mélyebb ráncaim, és a finomabb szemkörnyékbeli mosolyráncok is. A férjemet idézve: arccserém volt műtét nélkül. :) Mi a nyakamon műtéti hegeimre is rámentünk CO2-vel, és a lila, kitüremkedő hegekből alig látható hegek lettek, melyeket ettől függetlenül manuálisan hegkezelni kell a kötőszöveti tapadás miatt. 

Nálam az arckezelés részeként Drakula szérumot is használtunk, hogy fokozzuk a hatékonyságot, s gyorsítsuk a gyorsulási időt. 

Fontos megjegyezni, hogy a CO2 lézeres arckezelés nem mindenki számára megfelelő, így a kezelés előtt konzultálj mindenképpen a bőrgyógyászoddal, s állítsatok fel egy kezelési tervet közösen! A CO2-t csak és kizárólag orvos végezheti!  

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');