Nemrég volt imádott barátnőm, és egyben a kismamás rovat bloggerinájának a babaváró bulija, aminek a tematikája a Kishercegre, illetve a kék színre épült.
Erre az eseményre úgy gondoltam felveszem a "kesztyűt" és gyártok olyan kék sütit, amit én is ehetek, könnyű elkészíteni, és sokáig eláll.
Szóval átalakítottam kicsit egy korábbi receptemet és almáspités kék színű kókuszgolyókat gyártottam :)
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 500 g alma lereszelve
- 215 g gluténmentes zabpehely ledarálva
- 90 g kókuszreszelék
- 5 ek gluténmentes zabkorpa
- ízlés szerint fahéj és vanilia örlemény
- ételszinezék
- kb 80 g eritrit. Ez ízlés kérdése. Cukorral, vagy anélkül is finom. :)
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat összekeverem. A zabot kicsit a kávédarálóval ledarálom, hogy darált keksz állaga legyen. Ezután hozzáadom a reszelt almát, amiből kinyomkodom közben a levet.
Összedolgozom. Ha nem áll össze, akkor hozzá kell adni egy kevés utifűmaghéjat, vagy/és egy kis darált zabot. Ha túl kemény, akkor az alma levét.
Ha kezd a kívánt állagra összeállni, akkor beleöntöm az ételszínezéket és egybegyúrom. Érdemes ezt a szakaszt latex kesztyűben csinálni, vagy egy kicsit kéksz maradsz (én törpilla voltam utána helyenként, de szerencsére mosogatással a nagyja lejött :) ).
Ezután hűtőbe kell rakni minimum 1 órára pihenni, majd formázhatod a golyókat. Hempergesd meg egy kis kókuszreszelékben is kész is desszert :)
Jó étvágyat!