A palacsintát mindenki szereti... Most bemutatunk Neked egy olyan változatot, amiért meg fogsz őrülni!
Következzen az InPassionOfTastyLife incsiklandozó palacsintatortája!
Hozzávalók a palacsintatésztához:
- 900ml laktózmentes tej
- 3db nagy tojás
- 3 evokanal szőlőmagolaj
- 1 evőkanál Xilit
- 450 g liszt = 400g gluténmentes liszt+ 50 g rizsliszt
Mindent összekeverünk egy nagy tálban a tej kivételéve, mert azt 200 milliliterenként adagolva a tésztához csomómentesre keverjük ki egy habverővel. Majd ezután ketté választjuk a palacsintatésztát és az egyik feléhez adunk 2 evőkanál kakaót.
10 - 15 percig hagyjuk állni a nyerstésztát, majd pici laktózmentes vajon kezdjük kisütni őket. Ha kész vagyunk hagyjuk kihűlni és addig megcsináljuk a fehér illetve az étcsokis ganachet ( a fehércsokiban van egy kis laktóz, így az lecserélhető mogyoróvajra is :) )
2 x 200 ml hulalát felteszünk a tűzhelyre ( külön kis lábasban) majd ha elég meleg levesszük a tűzről. Az egyikbe egy tábla étcsokit a másikba egy tábla fehércsokit keverünk bele. Hagyjuk ezeket is kihűlni majd botmixer segítségével felverjük őket habállagúra.
Majd elkezdjük palacsinták egymásra pakolását, felváltva egy sima és egy csokisat. Én a sima tetejére az étcsokis ganachet kentem, a kakaósra pedig a fehércsokis ganachet.
Majd a tetejére habzsákból nyomtam ki a fehércsokis ganachet, igy cuki virágmintája lett és arra raktam még cseresznyét :)
Még több recept a http://inpassionoftastylife.com/ -on