A palacsinta torta, amiért meg fogsz őrülni!
2016. szeptember 21. írta: Szabinae

A palacsinta torta, amiért meg fogsz őrülni!

A palacsintát mindenki szereti... Most bemutatunk Neked egy olyan változatot, amiért meg fogsz őrülni!

Következzen az InPassionOfTastyLife  incsiklandozó palacsintatortája!

img_0077.jpg

Hozzávalók a palacsintatésztához:

- 900ml laktózmentes tej
- 3db nagy tojás
- 3 evokanal szőlőmagolaj
- 1 evőkanál Xilit
- 450 g liszt = 400g gluténmentes liszt+ 50 g rizsliszt

Mindent összekeverünk egy nagy tálban a tej kivételéve, mert azt 200 milliliterenként adagolva a tésztához csomómentesre keverjük ki egy habverővel. Majd ezután ketté választjuk a palacsintatésztát és az egyik feléhez adunk 2 evőkanál kakaót.

10 - 15 percig hagyjuk állni a nyerstésztát, majd pici laktózmentes vajon kezdjük kisütni őket. Ha kész vagyunk hagyjuk kihűlni és addig megcsináljuk a fehér illetve az étcsokis ganachet ( a fehércsokiban van egy kis laktóz, így az lecserélhető mogyoróvajra is :) )

2 x 200 ml hulalát felteszünk a tűzhelyre ( külön kis lábasban) majd ha elég meleg levesszük a tűzről. Az egyikbe egy tábla étcsokit a másikba egy tábla fehércsokit keverünk bele. Hagyjuk ezeket is kihűlni majd botmixer segítségével felverjük őket habállagúra.

Majd elkezdjük palacsinták egymásra pakolását, felváltva egy sima és egy csokisat. Én a sima tetejére az étcsokis ganachet kentem, a kakaósra pedig a fehércsokis ganachet.

Majd a tetejére habzsákból nyomtam ki a fehércsokis ganachet, igy cuki virágmintája lett és arra raktam még cseresznyét :)

 

img_0069.JPG

img_0074.JPG

img_0075.JPG

Még több recept a http://inpassionoftastylife.com/ -on

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');