5 érzés, amibe akár be is halhatsz
2017. március 02. írta: Szabinae

5 érzés, amibe akár be is halhatsz

Az érzésekeink hatással vannak ránk, és sokkal jobban befolyásolnak minket, mint azt gondolnánk. Vannak érzések, amit csak úgy kivirágoztatnak minket, de vannak olyanok is, amik szó szerint beteggé is tehetnek.

anger.jpg

Biztos hallottátok azt a mondást, hogy "Minden agyban dől el! " . Ebben az esetben az egészségünkről van szó, mivel mindent az agyunk irányít.

A taoizmus szerint amit az agy kigondol, azt először érzéssé alakítja át, majd az hatással van a testünkre, a szerveinkre, és sejt szinten megérint minket.

Nekem például el van törve az egyik csigolyám és kileng a gerincem 2 mm-t. Általában nincs is vele gond, mert tornázok és figyelek arra, hogy milyen cipő van rajtam, hogy tartom magam és mennyire terhelem. Ám a stresszesebb időszakban mindig lerobbanok. Szó szerint lebénulok kicsit és kényszerítve vagyok arra, hogy ne fojtsak el, hanem engedjem el a feszültséget, mert mindez a hátamra megy. Szóval keep calm...

Következzenek azok az érzések, amik szó szerint beteggé tehetnek!

STRESSZ

Mint azt írtam fentebb, nekem a hátamra gyűlik az elfojtott feszültség, a stressz és alakul át egy masszív hát/nyakfájásba, ami nálam egy elég erős veszélyfaktor. De a stressz komoly hatással van a gyomorra, a szívre és az immunrendszerre is!

FÉLELEM, IJEDTSÉG

Az ijedtség a szívre és a vesére van hatással, ugyanis be lehet tőle pisilni, vagy szívrohamot is kaphat az illető.

felelem.gif

DÜH

A düh, a harag megmérgez minket. Ezt tartja a mondás, és mennyire igaz! Ezek az érzések a májra hatnak, ami a legfőbb méregtelenítő (látod látod itt van az ok) szervünk.

 tenor.gif

SZORONGÁS

A szorongó, pánikoló ember fulladozik, és kapkod a levegőért. Ez amiatt van, mert ezek az érzések elsősorban a tűdőre, másodsorban a gyomorra és a bélre vannak hatással. Emiatt van az, hogy a szorongó embereknek gyakran vannak felsőlégúti, illetve gyomorral kapcsolatos (fekély) megbetegedései.

tumblr_mn0sw67rbk1qcdozto1_500.gif

SZOMORÚSÁG

A bánatos emberre mondják azt, hogy megszakadt a szíve. A magyar nyelv és a mondásai nagyon jól fedik a valóságat, ugyanis a bánat leginkább a szívre és a tüdőre van hatással.

tumblr_m5j79lvkxz1rqixu4.gif

 

Ha tetszett a bejegyzés, és nem akarsz lemaradni semmiről, akkor kövess ITT és Facebookon is!

 

Érdekelhet még:

Ettől kopaszodsz!

Tuti tippek kismamáknak és érzékeny bőrűeknek!

Segítség, ekcémás a bőröm!

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');