Szerencsésnek mondhatom magam, hogy gyerekkoromban sok mindent tudtam ellesni a konyhában, bár még mindig nem tudok (szerintem soha nem is fogok tudni) olyan ínycsiklandozó húslevest csinálni, mint amit a nagypapám készített. A főzés emiatt nekem sosem okozott túlzott bonyodalmat. A mostani bejegyzésemben Vanda barátnőm volt a segítségemre, ugyanis neki mutattam meg, hogy miként is kell elkészíteni a következő ételt, és miként tudja kialakítani a kistáskákat a pulykamellen belül.
Hozzávalók:
- 1 csomag filézett pulykamell (én fél kilós Gallicoop pulymellfilét használtam)
- 1 csomag aszalt szilva
- 1 csomag aszalt kajszibarack
- só, bors, chili, rozmaring
- szezámmagolaj
- napraforgó olaj
- méz
Elkészítés:
A pulykamellet először is megmossuk, majd a nemkívánatos részeket levágjuk róla (a fehér trutyis részeket). Ezután a mellet kettévágjuk, és a közepén a képen látható módon kistáskát alakítunk ki benne, amibe majd belerakjuk felváltva az aszalt gyümölcsöket. A rést fogpiszkálóval összezárjuk/rögzítjük.
Elkészítjük a szószunkat úgy, hogy az étolajba mézet, majd a fűszereket belekeverjük tetszőleges mértékben (mindenki máshogy szereti). Ezután pedig "kenőtollal" bekenjük vele a melleket és berakjuk 175 fokos előremelegített légkeveréses sütőbe sülni 50 percet.
Én céklával és rizzsel tálaltam :)
Jó étvágyat!
Lépésről lépésre: