Így védd meg az Instagram fiókodat a hackerektől
2018. március 28. írta: Szabinae

Így védd meg az Instagram fiókodat a hackerektől

Az elmúlt napokban (is) számos celeb, illetve blogger Instagram fiókját törték fel, majd lopták el a hackerek, pedig egyetlenegy beállítással kivédhető lett volna mindez.

instagram.jpeg

Hogy miért törik fel a hackerek a nagy követőszámmal rendelkező oldalakat? A válasz egyszerű: Hogy letöröljék róla a tartalmat, majd utána értékesítsék a feketepiacon azt. Egy-egy nagyobb oldal több ezer dollárt is érhet.

De térjünk vissza az eredeti kérdésre, a védelemre. Ez pedig nem más, mint a KÉTFAKTOROS HITELESÍTÉS.

Ez a funkció nem újkeletű, mivel 2016-ban vezették azzal a céllal, hogy növeljék a felhasználók fiókjaink a biztonságát. Nekem is be van kapcsolva régóta. Kapcsold be Te is!

A funkció bekapcsolásához annyi kell, hogy hozzá kell adni a telefonszámodat a fiókodhoz, ami által az kap egy extra biztonságot, mivel ha illetéktelen akar belépni a jelszavaddal a fiókoddal egy olyan eszközről, amit még nem hitelesítettél a telefonodra kapott SMS (és a 6 jegyű kód) segítségével, akkor nem fog neki sikerülni.

A funkciót úgy éred el, hogy az adatlapodra kattintasz és ott a jobb felső sarokban található 3 pöttyre és ott kiválasztod a kétfaktoros hitesítést, mint ahogy azt a képen is láthatod.

instagram_ketfaktoros_hitelesites_blogozine.jpg

KAPCSOLD BE!

Remélem hasznos volt a bejegyzés számodra. Ha elakadsz bárhol, nyugodtan kérdezz :)

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

Érdekes lehet még:

Így használd az Instagram Sztorit! + Sablonok

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');