Végre egy jó film az autizmusról!
2016. október 27. írta: Szabinae

Végre egy jó film az autizmusról!

Ismerek személyesen is több autistát, aki különböző válfajait képviseli ennek a betegségnek. Hiszek abban, hogy betegségük ellenére ők nem kevesebbek, mint a többi ember, hanem csak mások.... Máshogy látnak, éreznek és fejeznek ki. Csak meg találni hozzájuk a kulcsot és kinyílik számunkra a világuk, ami higgyetek nekem: csodaszép és páratlan!

Az autisták egy része bizonyítottan egy adott szakma géniusza. Többen közéjük sorolják Einsteint, Newtont is.

Szóval visszatérve az eredeti témára: Film az autizmusról.

a_konyvelo.jpg

A könyvelőben Ben Affleck, mint Christian Wolff alakítja az autista matekzseni főhőst, aki Jason Stathamre véve a figurát jól koreografált harci jelenetek közepette jégre teszi az ellenségeit tökéletes bemutatva mindeközben azt a lelki vívódást, amit egy autista gyermek szülei és maga a gyerek él meg. Azt, hogy miként tanulja meg a dühkitöréseit kontrolálni és miként válik azzá, aki.

Ám nem csak a cselekmény húzzák fel erre a szálra, de a beszélgetések és humor szempontjából is brillíroznak, kihasználva Ben Affleck figuráját, aki nem mellesleg szerintem élete alakítását játszotta ebben az filmben. Ezt egészíti ki a nyomozó páros, aki által a hiányzó kockák is a helyükre kerülnek.

a_konyvelo_1.jpg

Fájdalmas viccek, fekete humor, ohogyazeztnemhiszem érzések tarkítják a filmet. Komolyan fájdalmas egy-egy vicc. Bár állítólag hasonlóak az én favicceimhez.  :)

konyvelo.jpg

A film végig fenn tartotta a figyelmet, és esetenként kiszámíthatatlan, vagy kissé klisés volt, de unalmas végképp nem volt.

A végén lévő csavar pedig.... Még mindig nehezen hiszem el. Elgondolkodtatott és megérintett.

konyvelo_1.jpg

Szó mi szó: Ajánlom a filmet!

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');