Mi a titka a koreai kencéknek? Miben más? Mutatjuk a titkot!
2024. január 27. írta: Szabinae

Mi a titka a koreai kencéknek? Miben más? Mutatjuk a titkot!

A koreai bőrápolókról ismert, hogy igazán hatékonyak és megbízhatóak. Mindenféle kencéjük van: hidratálókrémek télre, termékek allergiaszezonra, és könnyű, de erős fényvédők nyárra.

De mi olyan különleges a koreai bőrápolásban? Tényleg jobbak a termékeik, vagy ez csak egy trend? Találjuk ki!

i_gy_tu_ndo_ko_lhetsz_pattana_sok_e_s_foltok_ne_lku_l_niacinamid_blogozine_blog_hu4_1.jpg

A koreai bőrápolás nagyon érdekes, és évek óta hatalmas hype övezi világszerte. Már nincs olyan ember, aki ne hallott volna a Beauty of Joseon, a Dr. Jart, a Cosrx,, az Innisfree vagy a Laneige csoda kencéiről. 

A TikTokon a koreai bőrápolásról szóló videókat több mint 7,4 milliárdan nézték meg! Az egyik legfelkapottabb videók közé tartoznak.

Az arcápolás célja ugyebár a minél szebb bőr kialakítása. Ez a cél nem változik attól, hogy nyugati, vagy koreai kencékről beszélünk. Az egyetlen dolog, amiben eltérnek, az e cél eléréséhez használt alapanyagokban rejlik.  

arca_pola_s_blogozine_kre_m.jpeg

Mi Európában a bőrápolást a savakra, és a retinolja helyezzük, és előszeretettel használunk glikolt, tejsavat, szalicilsavat és erős retinolokat, melyek könnyeddén irritálhatják a bőrt. Persze ezek a hatóanyagok jelen vannak a koreai bőrápolásban is, csak sokkal gyengédebb módon.

A koreai bőrápolás titka „egyszerű”: a cél az egészséges és ragyogó bőr 

A koreai bőrápolás leginkább AHA, és BHA helyett PHA-kat (polihidroxisavakat) használ, melyek más savakhoz hasonlóan működnek, de kevésbé irritálóak, és nem hatolnak túl mélyen a bőrbe. Így gyengédebben, és tartósabb használat mellett érjük el velük a cél.

A koreai bőrápolás a hidratálásra, és a gyulladás csökkentésére összpontosít.

A termékek gyakran tartalmaznak olyan összetevőket, mint a ceramidok, a centella asiatica, a niacinamid, a méh propolisz, az allantoin, a rizs kivonat, a ginseng, a zöld tea, és persze a csigamucin.



süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');