5 + 1 magyar kozmetikai márka, amelynek jobb ha megjegyzed a nevét!
2017. november 23. írta: Szabinae

5 + 1 magyar kozmetikai márka, amelynek jobb ha megjegyzed a nevét!

termeszetes.jpg

Manapság egyre több olyan magyar kozmetikai márka van, ami tényleg odafigyel arra, hogy mit is rak a készítményeibe, és a megfelelő engedélyeket is beszerzi a forgalmazáshoz a különböző hatóságoktól.

A korábbi bejegyzésemben szó volt arról, hogy milyen összetevőkre figyelj, ha kozmetikumokat vásárolsz. A most bemutatott magyar cégek termékeiben nem fogok őket megtalálni, és az értékes hatóanyagok sem az összetevői lista végén kullognak, hanem az elején. Ár-érték arányban tehát egy abszolút magas kategóriás termékpalettáról beszélünk.

KELL A PÚDER - KAP

A KAP alapvetően egy magyar, állatkísérletmentes smink márkának indult pár éve, ám folyamatosan bővül a palettájuk. Idén kihozták az ajakápoló duójukat, amely egy radírból, és egy ajakápolóból áll. Én a hideg miatt rommá száradt kezemet is szoktam vele radírozni. Érdemes éjszakára használni :)

Az ecseteik pedig szerintem verik mind árban, mind minőségben a hájpolt kozmetikai márkák ecseteit. Egymás mellé rakva is jobban jön ki szőrsűrűségben a KAP :)

Bővebben ITT

kell_a_puder_1.jpg

ADRIENNE FELLER & PANAROM

Ha az Adrienne Feller arcápolási termékekkel még nem, akkor a Panarom illóolajokkal biztos, hogy találkoztál már. Ha máshol nem, akkor a szülésre felkészülve. Különböző aromaterapeuták is használják a kezeléseikhez, illetve akár a termékeikben is

Adrienne Feller női, illetve férfi arcápoló termékei magyar termálvízzel, és különböző olajokkal készülnek magas minőségben. A Mom parkban van már boltjuk is, ahol kedvedre nézelődhetsz és szaglászgathatsz. ITT írtam korábban róla.

img_20161201_175803-01_1.jpeg

NATICS

Nemrég fedeztem fel magamnak ezt a szintén magyar márkát. Főleg az arclemosói fogtak meg, abból is a Fekete aktívszenes detox és a Herbs, de az Hydra-N családja is baromi jó. A Hydra-N családból nekem (még csak) maszkom van, de látványosan issza be a bőröm, és tölti a megfelelő helyeken. Tökéletes kiegészítője lett az eddig arcápolási rutinomnak. 

Bővebben ITT

23516022_1946854795329072_1328284106_o.jpg

PHI

A Phi-ről már többször, több téma miatt is volt már szó a blogon. Sophie ekcémáját például nagyon szépen karban tartja, de nekem is van tőlük pár kedvencem. Ilyen például a kávés szemkörnyékápolójuk, a meggymagolajos MeggyMicella, a Hidratália vagy a vadrózsa olaj. Rendkívül gazdag összetevői listával dolgoznak korrekt áron.  Az olajokról pedig azt kell tudni, hogy nem vivőolajokkal van telerakva, mint más agyonmarketingezett termék, hanem hatóanyaggal :)

Bővebben ITT

ZADOR 

A Zador szappanokkal biztos találkoztál már, ha pedig nem, mindenképp pótold eme hiányosságot. Rendkívül magas tisztaságú sheavaj és magyar gyógyvíz alkotta fenomenális illatú termékekről beszélünk. A csokistól a levendulásig mindenféle illatban találkozhatsz velük. Én illatosításra is használom (értsd: berakom a ruháim közé a szekrénybe).

BLANCHE 

Kata által megálmodott hipoallergén termékcsalád, mely egyszerre cuki és minimalista. Mennyei gyümölcs és süti illatú naturkozmetikai termékei vannak. Arcápolók, krémek, radírok képzik a termék palettájának gerincét.

Bővebben ITT

19055731_1149540695147748_6358239290968936752_o.jpg

L'AMIA NATURA & KENCEKONYHA

Gáspár Viki alapította a márkát, miután vezető sminkesből natúr kozmetikum gyártó lett. A L'amia főleg arcápolási termékeket ölel magában, de fürdősója is van. Az Aria Hotel Wellness részlegén, illetve a Mandala Day Spaban is találkozhattál már a termékeikkel. Én a Hialuronsavas arcpermetét próbáltam, és azt nagyon szerettem :)

A Kencekonyhát is Vikinek köszönhetjük, ahol babaápolási termékkészítéstől kezdve a szappanokig tudsz válogatni a különböző workshopok között.

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');