Edzés, edzés…
2016. szeptember 06. írta: Szabinae

Edzés, edzés…

De nem mindegy, hogy mivel, miként és hogy végezzük.

Ezdeni szerintem kétféleképp lehet: Nőcisen vagy  “férfiasan”. 

Én a nőcisre szavazok :) 

Íme azok az edzésformák, ami szerintem nem csak formálnak, de szexibbé is tesznek minket Nőket: 

1, Rúdtánc 

Ki nem ismerné ezt a mozgásformát? Kevés ruhák, vonagló lányok.. A filmekben így jelennek meg, de ennél sokkal többről van szó. Erősíti a mélyizmokat, hajlékonnyá és formásobbá tesz. Bár ehhez rengeteg lila folton és zúzodáson keresztül vezet az út. Próbáltam, de nekem nem megy. Mindig is bámulatba ejtett, akiknek sikerül fenn maradniuk egy ilyen szerkezeten. Ilyen ember Pirner Alma, aki megalapozta itthon a rúdtánc, mint edzésforma kultúráját. A Dollhouse-ban vannak a legjobb rúdtánc órák. Leánybúcsú helyszínnek is tökéletes ;) 

A rúdtánc pár hónap rendszeres edzés után hajlékonyabb és erősebb izomzatot biztosít.

rudtanc.jpg

2, Beautyrobic 

Az aerobic és a tánc keveréke. Az edzés félhomályban, felforrosított teremben történik lüktető zenére speciális Beautyrobic olajok használata mellett. 

Az egész óra “bemelegítéssel” indul - a legszexibbel véleményem szerint -, be kell kenni olajjal a kritikus részeket. Még szerencs, hogy itt csak Nők vannak jelen, mert a férfiak rögvest szívrohamot is kapnának.

Ezután az izmokat hozzák mozgásba, nyújtanak, hajolnak, súlyzóznak, plankelnek, twerkelnek, csavargatják a testüket és szó szerint rázzák le magukról a felesleget 1-1,5 órán keresztül.

13221728_1057895277632203_1624005873557518973_n.jpg

3, Aerial Hoop 

Az Aerial Hoop-ot vaskarikán végzik a levegőben. Ötvözi az akrobatikus- látványos elemeket a nőies mozdulatokkal. Rendkívüli erőnlét szükséges hozzá. A rúdtánchoz hasonlóan fejleszti és erősíti a mély izmokat és tökéletes mozgásforma a nyújtáshoz is!

4745360_orig.jpg

4, Aerial Yoga 

Az Aerial Yoga a talajon végzett jogával szemben tehermentesíti és ezáltal kíméli az ízületeket. Ez az a bizonyos levegőben lógok egy “lepedőből” torna. Antigravitációs jógának is nevezik. Saját testsúllyal történik az edzés, tehát lassan és fokozatos építi és nyújtja az izmokat.

aerial-yoga1.jpg

5, Jóga 

A jóga Indiában fejlődött ki a hinduizmus és buddhizmus kulturális környezetében. Célja a testi és szellemi erők felébresztése. Európában a legelterjedtebb változata a hatha jóga, de ma már számos változatát kipróbálhatjuk a jógaközpontokban. Kísérletezhetsz otthon egy DVD társaságában, de kezdőknek ajánlatos inkább felkeresni egy profi oktatót, aki megmutatja a helyes mozdulatsorokat. Van forró jóga, bodyart, stb. Rengeteg irányvonala van. Találd meg a neked megfelelőt!

joga3.jpg

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot ;)

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');