A tavaly nagy sikert arató tökös desszertemet egy kis ráncfelvarrásnak vetettem alá, és most már nem csak glutén-, hanem tojásmentes is lett a kis drága. A süti alapja a sütőtök, ami által a sütemény omlós lesz, és még akár (persze csak ha marad) napokig is pihe-puha marad a tésztája.
A sütőtököt első lépésként meg kell mosni, félbevágni, kibelezni (magtalanítani), és cikkekre vágni, majd 180 fokra előmelegített sütőbe rakni kb 70 - 80 percre sütőpapíron.
A recept pedig a következő:
- 300 g sült tök
- 2 pépesített banán
- 100 g növényi vaj
- 60 g eritrit
- 170 g Schär Mic C
- 25 g riszliszt
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 2-3 teáskanál fahéj
- vanília őrlemény
Elkészítés:
A tököt lefejtjük a héjáról, a banánt pürésítjük aprítógéppel, vagy villával. Hozzáadjuk a száraz anyagokat, majd az olvasztott állapotban lévő vajat. Összekeverjük, muffin formába rakjuk, és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe rakjuk 25 percre.