3+1 tipp, hogy okosan éld túl a Black Fridayt
2018. november 22. írta: Szabinae

3+1 tipp, hogy okosan éld túl a Black Fridayt

A fekete péntek a hálaadást követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban, amely ott néhány évtizede hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét jelenti. Ilyenkor őrületes akciók vannak, és majdnemhogy fillérekért hozzá lehet jutni különböző műszaki cikkekhez, játékokhoz, és minden egyéb fantasztikus cucchoz. 

Viszont ez nagyon becsapós tud lenni, ugyanis nagyon könnyen költheti magát felesleges kacatokra magát az ember vagy eshet csalás áldozatául.

A Black Friday idén november 23-án lesz, szóval lehet készülni!

black-friday-2925476_1920-1-1024x682.jpg

Most megosztok veletek pár tippet, amivel nem eshetsz sem a pénztárca temetők, sem a csalók áldozatául:

TERVEZZ, ÉS LEGYÉL TUDATOS

Fontos, hogy elérő tervezd el, hogy mi szeretnél venni, és alaposan nézd meg annak az árát, így nem tudnak hamis akciókkal átverni.

Írj listát, és csak azt vedd meg, ami rajta van. Nincs szükséged a milliomodik akciós vázára.

Ne azért vegyél meg valamit, mert éppen olcsó. Tedd fel magadban azt a kérdés, hogy szükséged van-e rá / magaddal vinnéd-e egy lakatlan szigetre? Ha erre nem a választ, akkor inkább tedd félre, és vedd meg azt, amire ténylegesen szükséged van.

Nézd meg, hogy kitől is vásárolsz! Válassz faire trade, illetve magyar terméket!

LEGYÉL TISZTÁBAN A JOGAIDDAL!

Az online vásárlásnál él a 14 napos elállási jog, tehát a vásárlástól számított 14 napon belül írásban tudjuk jelezni a webáruháznak, hogy mégsem tartunk rá igényt, viszont a postaköltséget már nekünk kell fizetni. Ez alól kivétel, ha egyedileg számunkra készült termékről, higiéniai cuccról, vagy romlandóról van szó.

Az akciós termékekre is vonatkozik a garancia. Ha mást mondanak, vagy írnak, az nettó hazugság!

ŐRIZD MEG A BLOKKOT

Mindig őrizd meg a blokkot, ugyanis azzal tudod visszavinni a terméket, amennyiben az nem jó. Több üzletben van erre lehetőség (pl.: H&M, Mango, stb) Viszont tévhit a 3 napos cseregarancia, ugyanis a 3 munkanapos cserejog kizárólag a kötelező jótállással érintett termékekre, pl. 10 000 Ft feletti televízióra, mosógépre vonatkozik.

NE DŐLJ BE A CSALÓKNAK

A Fekete Péntek vonza a csalókat. Ilyenkor érdemes pár szempontot figyelembe venni vásárláskor:

  • Akciós termékekre is vonatkozik a garancia! 2 év szavatosság és terméktől függően legalább 1 év jótállás.
  • Balójában nem is akciós a termék - Minden esetben ellenőrizzük le a neten ár összehasonlító oldalakon a kinézett termék vételárát. Sajnos gyakran drágábban is kínálnak ilyenkor különböző kütyüket, és cuccokat.
  • Óvatosan a webáruházakkal. Soha ne add meg harmadik félnek a bankkártyás adataidat, csak és kizárólag hivatalos banki oldalon! A webáruházak át szoktak irányítani! Cv azonosítót nem szoktak kérni, csak a banki felületen!

Szóval szummázva: ÓVATOSAN AZ ONLINE VÁSÁRLÁSSAL!

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');