CC vagy BB krém? Mi a különbség?
2021. július 28. írta: Szabinae

CC vagy BB krém? Mi a különbség?

A nyári időszakban sem elhanyagolható szempont, hogy mivel is sminkelünk. Főleg, hogy most már látszik is arcunk, és nem kell állandóan maszkot hordanunk az utcán.

Nem csak alapozóval lehet szép, egyenletes bőrfelszínt elérni, hanem vannak erre már könnyedebb textúrájú alternatívák. Ezeket fogom Nektek a mai nap során bemutatni.

Alapozó helyett két terméktípust ajánlanák nektek nyárra: BB, és/vagy CC krém. A különbség a kettő között a textúrában és a pigmentálságban keresendő leginkább.

bb_krem_vagy_cc_krem_blogozine.jpg

A BB krém a Beauty Balm szóból ered, ami magyarul szépségbalzsamot jelent. Az alapozóval ellentétben egy olyan színezett bőrápoló, amely a legtöbb esetben értékes hidratáló, antioxidáns, és öregedésgátló hatóanyagokkal van elláva.

Fedését tekintve egy könnyű krémről beszélünk, tehát a pattanásokat, és a különböző bőrhibákat nem fedi el, viszont egységes arcbőrt lehet vele elérni. A BB krém előnye még, hogy nem csak ápoló összetevőket – ami nem helyettesíti a reggeli arcápolási rutint, tehát ne a BB krémet használjátok arckrém helyett -, hanem fényvédővel is el van láva.

Nekem a következő termékek váltak be:

Purito Cica Clearing

Abszolút kedvenceim közé tartozik. Szépen fed, és a különböző piros foltokat is egységessé teszi az arcon.

Bioderma Sensibio AR BB Cream

A márkától már több termékem is van, és a Sensibio család az érzékeny bőrűek számára lett kifejlesztve. Nem csak szép fedést biztosít, de nyugtatja is a kipirosodott, irritált arcbőrt, miközben mattítja azt.

pexels-shiny-diamond-3762400-min_1.jpg

A CC krém a color correcting szóból ered, ami színkiegyenlítést jelent. A BB krémhez hasonlóan szuper összetevőket tartalmaz, viszont a fedését tekintve sokkal pigmentáltabb krémről beszélünk, így akik problémás bőrrel küzdenek, azok számára ez ajánlott, amennyiben nem szeretnének alapozót használni.

Fedése nagyon hasonló az alapozóhoz, tehát szépen fedi el a különböző problémákat, viszont egy könnyedebb, lágyabb finishű termék, mellyel szinte teljesen ki is lehet váltani az alapozót.

Ezen kívül nem csak a pigmentáltságában különbözik a CC krém a BB krémtől, hanem a piros foltok és a fáradt arcbőr esetében is nagyon jól működik. Szépen hidratálja, kiegyenlíti az arcbőrt, és ragyogó megjelenést biztosít neki.

Nekem a következő termékek váltak be:.

Clinique Superdefense™ CC Cream SPF 30

Kellemes, lágy fedése van, és elfedi közepes bőrhibákat is. A felfénylésre hajlamos bőr esetén is jó választás.

Uriage Roséliane CC Cream SPF 30

Leginkább érzékeny, kipirosodásra hajlamos bőrüeknek ajánlom. Szépen fed, és közben nyugató összetevőinek hála nyugtatja az irritált arcbőrt.

A különböző márkák termékeinek állaga, és fedése különbözik, így érdemes tesztelni, hogy nektek melyek azok, amit a bőrötök számára tökéletesnek bizonyulnak.

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 Szponzorált tartalom

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');