Így tüntetheted el a narancsbőrt!
2017. június 14. írta: Szabinae

Így tüntetheted el a narancsbőrt!

woman_on_the_beach-wallpaper-1280x800.jpg

A narancsbőr (cellulit) röviden és tömören lerakódás a kötőszövetek között.

Ez leginkább a helytelen táplálkozás és túlzott zsír és cukorfogyasztás miatt alakul ki. Ám az alkohol, a dohányzás és a stressz is rátesz még egy pár lapáttal a combunkra és a fenekünkre...A táplálkozáson kívül persze előfordulhatnak genetikai és hormonális okok is, illetve bizonyos gyógyszerek is előidézhetnek narancsbőrt. Nálam a szteroidkúra óta integetnek a tükörből a fenekemről...ohh de gyűlölöm őket...

A jó hír az, hogy ez a folyamat visszafordítható és narancsligetek nélkül tudjuk élvezni a rövidnacis időszakot :)

cellulit.jpg

Méghozzá így:

Mozogj!

A rendszeres sport és mozgás (heti 2 3 alkalom) segít a narancsbőr eltüntetésében. Nagyon jó erre a Beautyrobic, ahol meleg teremben történik az edzés speciális olajokkal és zsírolvasztó gyakorlatokkal!

Élj egészségesebben!

Értem ez alatt cukor, és alkohol fogyasztás csökkentését. Ezek a narancsbőr "etetői".

Igyál több folyadékot!

Nem győzőm hangsúlyozni, hogy miért is fontos a megfelelő vízfogyasztás! A narancsbőr ellen is jól működik, ugyanis gyorsítja a lerakódások távozását a testedből!

viz.jpg

Radírozz!

A testradírozás a problémás területen fokozza a vérkeringést és ezáltal a narancsbőr lerakódást is oldja. A legjobb, ha erre a célra kávés bőrradírt használsz, ugyanis kávéban található koffein nagyon jó a narancsliget oldásban :) Én masszázskesztyűvel szoktam felvinni és egész testre :)

De ezen kívül szupi a Vagheggi Thema bőrradírja is. Ennek az alapja cukor, oliva olaj és shea vaj. Felváltva használom a két radírt a narancsligetes területemen. Jelentem sikerrel ;)

kaves_radit_1.jpg

Hideg-meleg váltózuhany

Radírozással kösd össze és drasztikusan változtasd a hőmérsékletet. Nem csak vérkeringést fokozó, hanem bőrfeszesítő hatása is van! Használhatsz közben feszesítő tusit. Nekem a Vagheggi Sikelia tusija tetszik ebben a kategóriában.

Szaunázz!

Az izzadás, a szauna gyorsítja az anyagcsere folyamatokat, ami pedig a méregtelenítést segíti elő. Az infraszauna kevésbé terheli meg a keringést az alacsonyabb hőmérséklet miatt és a vörös fény is jobban behatol a bőr mélyebb kötőszöveteibe, ezáltal serkentve a méregtelenítési folyamatot.  A bőr simább, feszesebb lesz és a narancsbőr is csökken rendszeres használat mellett, és a különböző karcsúsító, narancsbőrmentesítő készítmények is jobban szívódnak fel.

Csinálj tisztító kúrát!

Az 5 napos lékúrák szerintem a legjobban. Sokkal fittebbnek érzik magát utána az ember és a gyomrunkat is könnyebbnek érezzük. Érdemes egy tudatosabb étkezéssel kombinálni. Én a dr Steinberger féle kúrákat szoktam időközként csinálni.

Használj fürdés és szauna után különböző alakformázó krémeket

A krémek elősegítik a naracsliget csökkenést, mint azt fentebb is írtam. Nekem az aktuális kedvencem a Biobaza narancsbőrmentesítő családja.

 

Hajrá hajrá :*

 

Ha tetszett a bejegyzés, kövess ITT és Facebookon is!

Érdekes lehet még:

Gyors megoldások napégésre

5 jel, hogy nem iszol eleget!

Készülj vegyszermentesen natúr kozmetikumokkal a nyárra!

Akár 50 faktoros napvédő olajok a konyhából! 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');