Az EQ szexi!
2017. szeptember 15. írta: Szabinae

Az EQ szexi!

neveto_holgy.jpg

Az érzelmi intelligencia manapság egyre jobban előtérbe kerül, és egyre több vállalat ismeri fel az EQ fejlesztés fontosságát. 

Az érzelmi intelligencia pallérozása és tudatos használata nagyban hozzájárul ugyanis a sikerhez. Az EQ befolyásolja ugyanis az intra / interperszonális kapcsolatainkat, meghatározza azt is, hogy egy adott szituációban miként döntünk, reagálunk.

Nem csak az üzleti, hanem a magánéletben is az érzelmeink fontos szerepet töltenek be. Meghatároznak minket.

Az életet megélni kell, nem leélni. Ideje kimozdulnod a berögzült szokásokból és élni kicsit. Fejlődj és élvezd az életet, hisz egyszer élünk! 

Az IQ mellett az érzelmi intelligenciának is egyre inkább teret kell nyernie, és elismertebbnek kell,hogy legyen. El kell érnünk azt, hogy hazánkban a magánszemélyeken túl, a vállalatok is tudatosan használják munkatársaik kiválasztásakor és fejlesztésekor, mivel az EQ egy olyan képesség, amivel könnyen felismerhetjük saját érzelmeinket, hogy aztán megérthessük és kezelhessük mások érzelmeit is. Amint pedig ez megvan, elkezdünk sikeresebbek lenni az élet minden területén.

giphy_1.gif

"Hiszek abban, hogy egymást segítve tudunk sikeresebbek lenni és teljes életet élni. Örülök, hogy a FIVOSZ-szal együttműködünk a mozgalom elindításában"– mondta Kósa Erika. „Úgy vélem, az érzelmi intelligencia témája még nem kap elég figyelmet, az érzelmek felismerése és megélése még nem elég szexi, ezért indítunk országos felmérést és programsorozatot. Bízom benne, hogy az emberek néhány év alatt felismerik és megtapasztalják, hogy az EQ fejlesztése milyen sok területen könnyíti meg életüket és elismert lesz, mint az értelmi intelligencia.”

„A fiatal vállalkozókat tömörítő FIVOSZ is a kampány mellé állt, hiszen a vállalkozói létben is fontos emberi tényező az érzelmi intelligencia” – mondta Inotay Petra a FIVOSZ Női bizottságának elnöke. 

"Üzleti sikereket és céljainkat csak úgy tudjuk elérni, ha ismerjük önmagunkat és a környezetünket, hiszen a cégem én vagyok. Ehhez elengedhetetlen a folyamatos kapcsolatépítés és a kapcsolatokban rejlő valós emberi értékek. Mi a FIVOSZ-szal ezt az üzleti közösséget teremtettük meg, ahol együtt szeretnénk fejlődni."

Az ország EQ-szintjét felmérő online gyorsteszt már szeptemberben elindult, és bárki ingyenesen ki is töltheti az gyorseqteszt.hu oldalra kattintva.

Az érzelmi intelligenciának saját napot is szerveznek 2017. október 13-án, pénteken a Dürer kertben, ahol neves szakemberek, sikeres és elismert fiatalok osztják meg személyes tapasztalataik és példáikon keresztül, hogy miért is fontos az EQ.  A belépőjegy 5600 Ft lesz, ami tartalmazza az egész napos képzést és étkezést.

Az EQ gyorstesztet kb 8 perc alatt ki lehet tölteni, és 75 pontot lehet elérni. Az eredményt azonnal, illetve emailben is megkapod.

Te hány pontot értél el? :)

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');