5 hamis tévhit az egészségről
2018. szeptember 17. írta: Szabinae

5 hamis tévhit az egészségről

A legfontosabb, hogy nem szabad elhinni mindent, amit az interneten olvasunk.  Rengeteg téves állítás van köztudatban, melyeknek a fele sem igaz. Szóval mielőtt rohannál, hogy kipróbálj egy internetes csodamódszer, inkább olvass / kérdezz utána, mert rengeteg hülyeség kering a neten, és nem kell mindent elhinni, amit olvasol. 

ÍME AZ 5 LEGGYAKORIBB TÉVHIT AZ EGÉSZSÉGRŐL:  

beers_1.jpg

Naponta legalább 8 pohár vizet meg kell inni

Ez nettó hülyeség, mivel a szükséges folyadékmennyiséget nagyban szabályozzák különböző külső körülmények, izzadékonyság, és azt, hogy mi is ettünk aznap. Ha sok levest, lében gazdag gyümölcsöt és zöldséget fogyasztottunk, akkor kevesebb vizet kell inni...

Ha alkohol ivás előtt eszel, akkor józan maradsz

Ez így ebben a formában nem igaz. Ha zsírban gazdag ételt fogyasztasz, akkor nem üt be úgy az alkohol, mintha éhgyomorra ittál volna. Ez szimplán tény. De ettől még nem maradsz józan, csak nem fogsz olyan gyorsan berúgni.

Akkor leszel beteg télen, ha fázol

A D-vitamin hiány, és hideg miatti nyálkahártya kiszáradás miatt vagyunk többet betegek. Nem a fázás miatt. Plusz a zárt közösségek sem tesznek jót. A közlekedési eszközök használatát pedig ne is említsük. Vigyél magaddal fertőtlenítő gél, vagy sprayt. A bacikról ITT írtam bővebben.

A barna cukor jobb, mint a fehér cukor

Ugyanolyan egészségügyi kockázata van mind a kettőnek. Annyi, hogy a barna cukorban található melasz mennyiség miatt az egy fokkal több ásványi anyagot tartalmaz, de attól még ugyanolyan egészségtelen, mint a fehér verziója. 

8 órát kell aludnod ahhoz, hogy kipihend magad

Ez nem igaz. Mindenkinek más-más az alvásigénye, és a szervezete jelzi, hogy kinek mennyi is az a bizonyos mennyiség. A legtöbb sikeres ember 6-7 órát alszik naponta.

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');