5 dolog, amit nem tudtál a macskák etetéséről
2017. április 01. írta: Szabinae

5 dolog, amit nem tudtál a macskák etetéséről

A macskákról mindig is tudtam, hogy furcsa lények. Gyerekkorom óta szerves részét képzik ezek a félig űrlény állatok, és egyszerűen imádom őket. Annyira emberiek tudnak lenni. Simogatnak a mancsukkal, puszit adnak, és hozzád bújnak, ha rosszat álmodnak. Olyanok, mint a gyerekek. Most lehet fújolni, de így van.

Mici mindig kap mindenféle finomságot, jutalom falatot. Ezzel tanítottam különböző trükkökre is.

_79271993_bbc_cat.jpg

A kezdő (vagy nem kezdő) gazdiknak el szeretném mondani, hogy mire kell figyelniük a cicájuk etetésénél

A macska nem nyúl!

Tehát nem vega. Húsevő! Értem én, hogy lehet, hogy Te zöldségen és levegőn élsz, de a cicáknak kell a hús, szóval irány a hentes, vagy a bolt és szerezz be egy jó kis ennivalót neki. Az alutasakos ételekben is olyat nézz, aminek magas hústartalma van, hisz szüksége van a szervezetének rá!

nyuszi.PNG

A macska tál

Legyen a cicának külön tálja az evéshez és az iváshoz. A macskák bajsza érzékeny, és a legkisebb nyomásra is reagál,  és így fájdalmas lehet ennie egy mélyebb tálkából. Használj lapos tálkát hozzá! Lehet, hogy nem látszik rajta, hogy szenved, de a cicák sztoikus lények. Ritkán látni rajtuk bárminemű érzelmet (mivel félig űrlények).

A Whiskasnak van vagány kerámia cica fej formájú tálkája, amit 2000 Ft értékű Whiskas termék vásárlása esetén ajándékba is kaphatsz a kijelölt Tesco, Fressnapf, Auchan, CBA áruházakban ( a kiemelt üzletekben elsősorban). Ám ha véletlenül elfogyott, akkor se ess kétségbe. Nézz körbe más üzletekben is, ha pedig elfogyott mindenhol, akkor 1849 forint-ért meg is tudod venni a készlet erejéig ;)

whiskas.PNG

Ezen kívül mindig takarítsd ki, hisz te sem szeretsz koszos tányérból enni (plusz higiénikusabb is így).

A macska tál és az ajtó

Nem lehet a sarokban, ajtóval szemben, mert nem érzi magát háttal a bejáratnak biztonságban a cicád. Kell neki, hogy rálásson mindenre, hisz született vadász. Szóval ne szívasd, mert pórul jársz.

ann543k_700b.jpg

A macska tál és a WC

Nem lehet közvetlenül az alom melett, hisz te sem eszél a wc-n, ugye?

cat-eat.jpg

Etetés

Etesd napi kétszer. Kb 8-10 óránként enniük kell. Nem, ne rakd ki neki egyszerre, hisz te sem ennél örömmel olyan ételt, ami már nem tudom hány órája áll ott a levegőn... Igazam van? Bánj úgy a macskáddal, mint saját magaddal! Minimum...

peanut-crier.jpg

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');