Gyönyörű bőr pár lépésben? Így lehet költséghatékonyan, és tudatosan felépíteni a rutint!
2022. december 16. írta: Szabinae

Gyönyörű bőr pár lépésben? Így lehet költséghatékonyan, és tudatosan felépíteni a rutint!

arca_pola_si_rutin_ko_ltse_ghate_konyan_cover_blogozine_blog_hu.jpeg

A tudatos arcápolás nem a különböző kencék halmozását jelenti, hanem a megfelelő rutin kialakítását, nem kell 5 - 10 lépésből állnia, elég ha a megfelelő termékeket használja az ember. Így spórolhatsz, s lehet szebb a bőröd egyszerre! A megfelelő kencékből kevés kell, ezért gazdaságosak, sokáig elég egy tégely, és még az összetételük is szép.

Nem kell millió kence a gyönyörű bőrért

A gyönyörű bőr a megfelelő tisztítással kezdődik. A bőrtípusodnak megfelelő hatóanyag, és formula megtalálása nagyon fontos lépés. Amint ez megvan, jöhet az arctisztítás, majd az arcápolás. 

A hidratált arcbőrhöz mindenképp szerezzetek be egy szuper hialuronsavas arcszérumot. Érdemes nedves arcbőrre felvinni, mivel így jobban, mélyebben be tud szívódni. Az arc nedvesítésre használhattok szuper hidratáló sprayt, vagy virágvizet is. Én mostanában a Haruharu Wonder Black Bamboo hidratáló sprayét használom.

Hialuronsavas szérumok közül a következőket ajánlom:

i_gy_e_pi_tsd_fel_az_arca_pola_si_rutinodat_egyszeru_en_e_s_ko_ltse_ghate_konyan_sze_rumok_blogozine_blog_hu.jpg

Vichy Minéral 89 bőrerősítő és teltséget adó Hyaluron-Booster - 5 820 Ft | Purito DermHA-3 hidratáló szérum hialuronsavval - 7 280 FT  | Cosrx Hyaluronic Acid Hydra Power hidratáló esszencia hialuronsavval Cosrx Hyaluronic Acid Hydra Power hidratáló esszencia hialuronsavval - 9 100 Ft | Isntree Hyaluronic Acid koncentrált hidratáló esszencia -12 990 Ft |La Roche-Posay Hyalu B5 intenzíven hidratáló arcszérum hialuronsavval | 14 500 Ft

Bármelyiket is választjátok, imádni fogjátok. Kicsit más a textúrájuk, és a bennük található hatóanyagok kombinációja, és koncentrációja, viszont egytől-egyig szuper hidratáló hatással, és szép INCI-vel rendelkeznek.

Én a hialuronsavas szérumomat gua shaval szoktam belemasszírozni a nedves arcbőrömbe. A masszázsról vannak a neten fent szuper hasznos videók, de ha megnézitek az Instámat, én is raktam fel nemrég egy alaprutint vele.

Az otthoni arcmasszázs szerencsére egyre jobban terjed el, és rendszeres használatával ténylegesen látható, hogy feszesedik a bőr, mérséklődnek a ráncok, és a szem alatti karikák, ugyanis serkenti a vérkeringés, energizál, és csökkenti az izmok feszülését. Sokkal kipihentebb, és relaxáltabb lesz az egész arcotok tőle.

Én egy egyszerű gua sha követ használok - notino saját márkás -, de választhattok jáde, ametiszt, vagy rózsakvarcosat is.

A hialuronsavas szérum után jöhetnek a peptidekkel, a propolisszal és egyéb fantasztikus hatóanyagokkal rendelkező szérumok, de első lépésként még nem feltétlenül szükségesek egy alaprutin kialakításánál. Szépen fokozatosan érdemes beépíteni a bőrtípusodnak, problémádnak megfelelő hatóanyagokat. Ennek pedig több oka is van. Egyrészt így meg tudjátok figyelni a bőrötök reakcióját az adott készítményre, másrészt költséghatékonyabb is. Érdemes figyelni az utazó méreteket, és kis méretben beszerezni akár szettbe a kinézett kencét első körben. 

A szemkörnyékápolót is érdemeses bemasszírozni alaposan a kezünk, vagy gua sha segítéségével.

A koreai skincare rajongóinak a Dr. Jart + Ceramidin™ élénkítő szemkrémjét, és a TONYMOLY Panda's Dream frissítő szemkörnyékápoló szérum stiftjét tudom ajánlani.

A L’Oréal Paris Revitalift Filler élénkítő szemszéruma, és a Clinique All About Eyes™ szemkrémje is ismerős lehet nektek. Mind a kettő szuper készítmény. Máshogy hatnak, más hatóanyagokkal dolgoznak, de hatásos eredményt lehet velük elérni.

i_gy_e_pi_tsd_fel_az_arca_pola_si_rutinodat_egyszeru_en_e_s_ko_ltse_ghate_konyan_szemko_rnye_ka_pola_s_blogozine_blog_hu.jpg

Dr. Jart+ Ceramidin™ Eye Cream élénkítő szemkrém - 13 120 Ft | L’Oréal Paris Revitalift Filler élénkítő szemszérum hialuronsavval-  6 510 Ft | Clinique All About Eyes™ szemkrém a duzzanatokra és a sötét karikákra - 10 200 Ft | TONYMOLY Panda's Dream frissítő szemkörnyékápoló szérum stift - 4 530 Ft

A szérum után pedig minden esetben érdemes hidratáló krémet használni. Választhattok hialuronsavas, peptides, ceramidos, propoliszos, vagy akár csiganyálas krémet is erre a lépésre. Mindenképpen a bőrtípusotoknak, esetleges bőrproblémátoknak megfelelőt használjatok.

Ezek arcápolók egytől-egyig zseniálisak:

i_gy_e_pi_tsd_fel_az_arca_pola_si_rutinodat_egyszeru_en_e_s_ko_ltse_ghate_konyan_blogozine_blog_hu.jpg

Haruharu Wonder Black Rice Hyaluronic aktív hidratáló krém - 7 850 Ft | Dr. Jart+ Vital Hydra Solution™ Biome Water Cream hidratáló géles krém - 14 230 Ft | Cosrx Full Fit Propolis könnyű krém - 16 580 Ft

Kevés kell belőlük, gazdaságosak, és csodát művelnek az arcbőr textúrájával. 

Végezetül pedig nappalra mindenképp használjatok egy könnyű fényvédőt is, mivel nem csak nyáron kell óvni a nap káros sugaraitól a bőrünket.

Remélem hasznosnak találtátok a bejegyzést, és tudtam adni pár szuper ötletet. 

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');