A japánok zöld aranyával eltüntethetőek a tág pórusok?
2023. április 26. írta: Szabinae

A japánok zöld aranyával eltüntethetőek a tág pórusok?

pexels-maksim-goncharenok-4596636.jpg

A tág pórusok ellen számos módon fel lehet lépni, s egy korábbi bejegyzésemben ki is fejtettem ezeket. Amikor megláttam a Some By Mi matcha szettjét, akkor két okból kifolyólag is meg kellett rendelnem. Egyrészt matcha függőként az isteni zöld por fantasztikus élettani hatásait tapasztalva vezérelt egyfajta kíváncsiság, hogy mit tudhat arcápolóként, másrészt pedig a tág pórusok elleni ajánlása is felkeltette az érdeklődésemet. Szóval megvettem a travel size csomagot, és elkezdtem tesztelgetni.

Immáron 2 hónapja építettem be a rutinba a termékeket. Az arclemosót naponta, míg a szett többi kencéjét pár naponta használom, és jelentős változást tapasztaltam a bőröm struktúrájában.

img-0366.jpg

FŐBB HATÓANYAGOK

Matcha / zöld tea: mint azt tudjátok, a zöld tea nagyon jó gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és az irritációt is szépen csillapítja, nyugtatja a bőrt. 

Ázsiai gázló / centella asiticia: Az ázsiai országokban termő gyógynövény hihetetlen bőrgyógyító képességekkel rendelkezik, csökkenti a gyulladást, és antibakteriális hatása miatt nem csak gyógyítja, de meg is akadályozza a pattanások újbóli kialakulását. Emelett erős antioxidáns, és gazdag aminosav forrás, ami ugyebár a mindenhol megtalálható az emberi testben. Az aminosav alkotja a kollagént, késlelteti a bőr öregedését, megakadályozza a szabad gyökök károsodását és hozzájárul egészséges bőrstuktúra kialakulásához.

Fehérfűz kéreg kivonat: A fehér fűzfakéreg kivonat csökkenti a gyulladást a szervezetben, és gyengéden hámlaszt.

Niacinamid: Csökkenti a faggyúmirigyek működését, és szebbé varázsolja a bőrt. Emellett ránckisimító hatással is rendelkezik, továbbá gyulladáscsökkentő és bizonyos baktériumokra antibakteriális hatást kifejtő vitamin.

Teafa kivonat: Antibakteriális, fertőtlenítő, gyulladáscsökknető tulajdonsága miatt minden pattanás elleni készítményben fellelhető.

Arginin: Az arginin aminosav vízmegkötő, hidratáló, sebgyógyító és antioxidáns tulajdonsága miatt előszeretettel használt kozmetikai összetvető, mely helyreállítja a sérült bőrt, miközben hidratálttá teszi azt.

Laktobionsav: A laktobionsav a PHA-k csoportjába tartozik. Gyengéden hámlasztja, és puhítja / hidratálja a bőrt. Mindezt irritáció nélkül, így érzékeny bőrre is ajánlott.

A szett tartalma:

  • Super Matcha Pore Clean Cleansing Gel 
  • Super Matcha Pore Tightening Toner
  • Super Matcha Pore Tightening Serum
  • Super Matcha Pore Clean Clay Mask 

TAPASZTALATOK

Az arclemosót mint azt fentebb is írtam, naponta használom a Foreo Luna arctisztító készülékemmel. Nagyon gazdaságos,  nem kell belőle sok, és nagyon szépen tisztít. Semleges illata van, nem csípi a szemet és érdemes használni a nyakon, és a dekoltázson is, hisz ott is pattanásosak tudunk lenni. Rendszeres használata mellett azt figyeltem meg, hogy csökkentek az orcámon, az orromon, és a homlokomon (a T-vonalban) található tág pórusaim méretei, és mélységei. 

A tonikot lemosó után, és esszencia előtt szoktam használni hetente pár alkalommal.  A szérum szépen terül a bőrön, jól szívódik, és friss illata van. Esszencia után, és krém előtt oszlatom el. A maszkot hetente egyszer kenem fel a kérdéses területre. Agyag alapú, tehát van egyfajta húzó hatása használat közben, és le kell mosni 10-15 perc után, de ajánlom, mert működik :)

Összességében nagyon elégedett vagyok a szettel, mert látványosan működik, és sokkal szebb lett a bőröm állaga.

matcha.jpeg

Érdemes kívül-belül bevetni, és matcházni is mellette, hisz hihetetlen erős antioxidáns, és persze a méregtelenítési folyamatokban, a fogyásban is segít :)

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');